İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Dünya Kupası çeyrek finalleri öncesinde İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nde bir araya geldi. Bu buluşma, Pazar günü oynanacak maça dair heyecanı artırdı.
İki lider, samimi bir ortamda kameraların karşısına geçerken, maç hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundular. Norveç Başbakanı Store, "Her şeyden önce, biliyorsunuz Başbakan, 45 yıl önce Norveç, elemelerde İngiltere ile oynamıştı ve biz kazanmıştık. Radyo yorumcusu da şöyle demişti: ‘Maggie Thatcher, beni duyabiliyor musun? Çocukların fena dayak yedi'" ifadelerini kullandı.
Starmer ise kendi partileri döneminde kazandıkları Dünya Kupası’nı hatırlatarak, "Evet ama hesaba katmadığın bir şey var; İngiltere Dünya Kupası’nı sadece 1966’da, İşçi Partisi hükümeti döneminde kazandı. Yani o dönem bizim dönemimizdi" dedi.
Store, bunun üzerine "Bekleyelim ve görelim. Harika bir maç olacak" diyerek dostluk mesajı verdi. Başbakanlar, kendi milli takım formalarını giyerek kameralara poz verdiler.

İngiltere ve Norveç Başbakanından Ankara’da Dünya Kupası buluşması