İnönü Üniversitesi, ulusal klinik araştırma hizmet altyapısının ve araştırma merkezlerinin geliştirilmesi amacıyla "Mükemmel Klinik Araştırma Merkezleri Nasıl Olur?" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirdi. Sempozyum, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı ve klinik araştırmaların mevcut durumu, yasal süreçler, eğitim ve kalite standartları gibi konular masaya yatırıldı.
İnönü Üniversitesi Klinik Araştırmalar Mükemmeliyet Merkezi tarafından düzenlenen bu önemli etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Özer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Aslan ve Klinik Araştırmalar Mükemmeliyet Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emin Kaya'nın yanı sıra öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açılış konuşmalarıyla devam etti.
Açılışta konuşan Prof. Dr. Emin Kaya, üniversitenin klinik araştırmalar alanındaki dönüşümünü ve stratejilerini katılımcılara aktardı. Merkezin geçmişindeki gelişmelere de değinen Kaya, bireysel araştırma çabalarının yerini artık güçlü bir altyapının aldığını belirtti. 1999 yılından itibaren üniversitedeki klinik araştırmaların nasıl bir evrim geçirdiğini ve daha düzenli bir yapıya kavuştuğunu ifade etti.
Konuşmasında, "Klinik araştırmalar bu üniversitede çok uzun bir süredir yapılıyor. 1999’da geldiğimde çoğu bireysel düzeyde yürütülüyordu; ancak zamanla sağlanan kurumsal destekler sayesinde yüksek standartlara ulaştık," diyen Prof. Dr. Kaya, Rektör Akpolat’ın selamlarını ileterek merkezin uluslararası hedefleri doğrultusunda çalışmaların süreceğini vurguladı.
Sempozyum boyunca klinik araştırma için üniversite ve hastane organizasyon modelleri, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın (TÜSEB) rolleri ve destekleri gibi konular ele alındı. Ayrıca, katılımcılara klinik araştırmalarda uygulanan iyi örnekler de sunuldu. Etkinlikte araştırma merkezlerinin sürdürülebilirliği ve iş birliklerinin artırılması gibi konular üzerinde yoğun bir görüş alışverişi yapıldı.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU'NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
