Yeni Birlik Gazetesi Gündem İran’dan ABD’ye Ağır Darbe! Son 24 Saatte 221 ABD Askeri Öldürüldü

İran’dan ABD’ye Ağır Darbe! Son 24 Saatte 221 ABD Askeri Öldürüldü

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Hatemul Enbiya Merkez Karargahı, son 24 saat içinde ABD’nin Orta Doğu’daki askeri noktalarına yönelik gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda ABD askerinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı. Yapılan açıklamada toplam 221 ABD askerinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Ortadoğu’da gerilim giderek tırmanırken İran’dan ABD’ye yönelik saldırılarla ilgili yeni bir açıklama geldi. İran Devrim Muhafızları bünyesinde faaliyet gösteren Hatemul Enbiya Merkez Karargahı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde ABD’ye ait askeri hedeflerin vurulduğu bildirildi.

“ABD Ordusu Ağır Kayıp Verdi”

Hatemul Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü İbrahim Zülfikari, bölgede ABD üslerine yönelik saldırıların devam ettiğini belirtti.

Zülfikari açıklamasında, saldırılarda ABD ordusuna mensup çok sayıda asker ve komutanın öldüğünü veya yaralandığını ifade etti.

Ayrıca saldırılar sonucunda ABD’ye ait askeri altyapı ve bazı kaynakların ciddi şekilde zarar gördüğü öne sürüldü.

24 Saatte 221 ABD Askerinin Öldüğü İddiası

İranlı yetkili, saldırıların bilançosuna ilişkin detaylar da paylaştı.

Zülfikari’nin açıklamasına göre:

ABD Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 5’inci Filo’da 21 asker hayatını kaybetti, çok sayıda asker yaralandı.

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki El Dhafra Hava Üssü’nde yaklaşık 200 ABD askerinin ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Basra Körfezi’nin kuzeyinde ABD’ye ait bir petrol tankerinin hedef alındığı belirtildi.

Bu saldırılar sonucunda toplam 221 ABD askerinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

ABD ve İsrail’in İran’a Yönelik Saldırıları Gerilimi Tırmandırdı

Bölgede artan gerilim, ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a yönelik başlattığı askeri operasyonların ardından daha da büyüdü.

İran yönetimi ise İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn gibi ülkelerde belirlenen hedeflere yönelik saldırılarla karşılık verdi.

İran: 926 Kişi Hayatını Kaybetti

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kermanpur, ABD ve İsrail saldırılarında 926 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırılarda İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkilinin de yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Ortadoğu’da karşılıklı saldırılar sürerken bölgedeki gerilimin daha da artabileceği yönündeki endişeler güçlenmeye devam ediyor.