Yeni Birlik Gazetesi Gündem İran'dan Türkiye'ye yeniden tren seferleri başlıyor

İran'dan Türkiye'ye yeniden tren seferleri başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tahran-Van yolcu treninin 9 Mart 2025'te seferlerine başlayacağını duyurdu. İran Demiryolları iş birliğiyle gerçekleşecek seferler, ekonomik ve kültürel bağları güçlendirecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tahran-Van yolcu treninin seferlerine tekrar başlayacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, 9 Mart 2025'te Tahran'dan, 10 Mart 2025'te ise Van'dan gerçekleştirilecek ilk seferler hakkında detayları paylaştı.

Yeniden Başlayacak Olan Seferler

Bakan Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Tahran-Van yolcu treni 9 Mart 2025'te Tahran'dan hareket edecek. Van'dan ise tren, 10 Mart 2025'te seferlere başlayacak. Bu gelişme, Türkiye ile İran arasındaki demiryolu iş birliğinin önemini bir kez daha vurguluyor.

Ulaştırma ve Turizme Katkı Sağlayacak

Bakan Uraloğlu, Türkiye ile İran arasındaki demiryolu iş birliğinin bölgesel ulaşımı güçlendireceğini ve turizm faaliyetlerini artıracağını belirtti. Tahran-Van treninin yeniden seferlere başlaması, ekonomik ve kültürel ilişkileri daha da güçlendirecek.

Biletler 25 Şubat'ta Satışa Çıkacak

Uraloğlu, yolcuların demir yolu konforunda 22 saatlik keyifli bir seyahat deneyimi yaşayacaklarını ifade etti. Tahran-Van yolcu treni, haftada iki kez karşılıklı sefer düzenleyecek ve biletler 25 Şubat'ta satışa sunulacak. Biletler, TCDD Taşımacılık AŞ'nin belirlediği gişelerden temin edilebilecek.

İran Yolcu Taşıma Şirketi (RAJA) Tarafından İşletilecek

Yeniden hizmete girecek olan Tahran-Van yolcu treni, İran Yolcu Taşıma Şirketi (RAJA) tarafından işletilecek. Tren, 7 adet 40 kişi kapasiteli kuşetli vagondan oluşacak ve yolculara konforlu bir seyahat imkanı sunacak.