İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İsimsiz ve imzasız paylaşım yapan Müdafaa Hareketi'ne soruşturma

İsimsiz ve imzasız paylaşım yapan Müdafaa Hareketi'ne soruşturma

Başsavcılık, "Müdafaa Hareketi" isimli hesaptan 13 Eylül'de "Türk Milletine Duyurulur" başlığıyla paylaşılan açıklamayla ilgili soruşturma başlattı.

KAYNAK: DHA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyada hükümet ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yönelik yapılan isimsiz ve imzasız paylaşım ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık, "Müdafaa Hareketi" isimli hesaptan 13 Eylül'de "Türk Milletine Duyurulur" başlığıyla paylaşılan açıklamayla ilgili soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "13.09.2023 tarihinde, Müdafaa Hareketi isimli sosyal medya hesabından isimsiz ve imzasız olarak yapılan paylaşımla ilgili olarak; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca Türk Ceza Kanununun 217'nci maddesi kapsamında "Kanunlara uymamaya tahrik" suçundan soruşturma başlatılmıştır. Adı geçen sosyal medya adresinin kullanıcıları, organizatörleri ile tüm bileşenlerinin tespiti için ilgili kolluk birimlerine gerekli talimatlar verilmiştir" denildi.

İsimsiz ve imzasız paylaşım yapan Müdafaa Hareketi'ne soruşturma