Yeni Birlik Gazetesi Gündem İstanbul, pozitif psikoloji dünyasının buluşma noktası olacak

İstanbul, pozitif psikoloji dünyasının buluşma noktası olacak

Dünya Pozitif Psikoloji Kongresi, 7-10 Temmuz 2027 tarihlerinde İstanbul'da, 'Kültürlerin Buluştuğu Yerde İnsanlık Yeşerir' temasıyla gerçekleştirilecek.

Uluslararası Pozitif Psikoloji Derneği (IPPA), pozitif psikoloji alanında en önemli etkinliklerden biri olan Dünya Pozitif Psikoloji Kongresi’nin 10’uncusunu İstanbul’da organize ediyor. 7-10 Temmuz 2027 tarihlerinde düzenlenecek bu kongrede, dünyanın dört bir yanından uzmanlar, gelişen birey- topluluk dinamiklerini ‘Kültürlerin Buluştuğu Yerde İnsanlık Yeşerir’ teması etrafında tartışacaklar.

Kültürlerarası etkileşim üzerinde durulacak:

Kongrede, değişen dünyada bireylerin, toplulukların, kurumların ve toplumların nasıl gelişebileceğine dair önemli konular masaya yatırılacak. Kongre Başkanı Dr. Tayyab Rashid, pozitif psikolojinin bireylerin güçlü yönlerine odaklandığını vurgulayarak, “İyi oluş bilimi” üzerine önemli çalışmalar yapılacağını belirtti.

Küresel krizler ve pozitif psikoloji:

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, dünyada artan bağımlılık, intihar ve narsizm gibi sorunlara karşı pozitif psikolojinin hayati bir ihtiyacı temsil ettiğini ifade etti. “Kültürümüz bu sorunlara karşı çok iyi konumlanmış durumda” dedi. Ayrıca, kongre süresince katılımcılar, İstanbul'un kültürel zenginliklerini deneyimleme imkanı bulacaklar.

Kongrenin İstanbul’da düzenlenmesinin simgesel anlamını da ele alan Rashid, İstanbul’un “medeniyetlerin buluştuğu bir yer” olduğunu ve refah bilimi için ideal bir zemin oluşturduğunu vurguladı. Böylelikle, katılımcılar yalnızca bilimsel tartışmalarda değil, aynı zamanda bölgesel sorunlara karşı ortak çözümler geliştirme noktasında da bir araya gelecek.

2027 kongresi, aynı zamanda IPPA’nın kuruluşunun 20. yıl dönümünde gerçekleştirilecek ve böylece organizasyon için tarihi bir dönüm noktası teşkil edecek.

Pozitif psikoloji dünyası İstanbul’da buluşacak

Pozitif psikoloji dünyası İstanbul’da buluşacak