Yeni Birlik Gazetesi Gündem İstanbul Valisi Gül, 15 Temmuz anısında darbe karşısındaki birlikteliği vurguladı

İstanbul Valisi Gül, 15 Temmuz anısında darbe karşısındaki birlikteliği vurguladı

İstanbul Valiliği, 15 Temmuz’un 10. yıl dönümünde yapılan programda şehit aileleri ve gazilere onur verdi. Vali Gül, milletin birlikteliğine dikkat çekti.

İstanbul Valisi Gül, 15 Temmuz anısında darbe karşısındaki birlikteliği vurguladı

İstanbul Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10’uncu yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gazileri onuruna yemek düzenledi. İstanbul Valisi Davut Gül, "Sokakta birbirine benzemeyen, birbiri gibi düşünmeyen, birbiri gibi giyinmeyen herkesin bu darbecilere karşı durduğunu gördük" dedi.

Özellikle o gece tankın altında kalan ve eşi şehit olan Vahide Şefkatlioğlu ise, "Uyandığımda ‘Vatan kurtuldu mu?’ demişim. Elhamdülillah vatanımız kurtulmuş. Eşimin şehitliğini 1.5 ay sonra öğrendim" şeklinde konuştu.

Yemek organizasyonu, Fatih ilçesindeki Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirildi. Programa, İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Bahtiyar Ersay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Vali Yardımcıları Mehmet Sülün ve Okan Leblebicier, kaymakamlar gibi birçok yetkili katıldı. Ayrıca, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ve 15 Temmuz şehit aileleri ile gaziler de programda yer aldı.

Konuşmasında Vali Gül, "10 yıl geçti üzerinden. Bunun darbe görünümlü bir işgal olduğunu anladık, bildik ve direndik. Milletimizin feraseti, sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve cesaretiyle bir zafer ilan edildi. Sokağa çıkan, şehit düşen, gazi olan, 7’den 70’e tepkisini gösteren herkes sloganımızda görüldüğü gibi kendi iradesiyle çıktı. İrade bizim; bunun neticesinde de zafer bizim oldu. Şehitlerimize bu vesileyle tekrardan Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyoruz" dedi.

15 Temmuz gazilerinin anıları

15 Temmuz günü yaşadıklarını paylaşan 57 yaşındaki 15 Temmuz gazisi Yaşar Parlak, "İlk etapta kendi mahallemdeki polis karakolunun önüne geçtim. Oradaki kalabalıkla beraber polis karakolunun güvenliğini sağladık. Araçları önlerine çektik. ‘Tanklar geliyor’ dediler" şeklinde ifade etti. Daha sonrasında köprüye ulaşmaya çalıştıklarını belirten Parlak, yaşadığı zorlukları aktardı.

Vahide Şefkatlioğlu, o geceki deneyimlerini anlatırken, "Eşim ‘Ne darbesi?’ dedi. Ben dışarı çıkmaya karar verdim ama olayların çok hızlı geliştiğini gördüm. Tank, tam üstümüzden geçti. Sonrasında hastaneye kaldırıldım ve uyandığımda 'Vatan kurtuldu mu?' dedim. Elhamdülillah vatanımız kurtulmuş. Eşimin şehitliğini 1.5 ay sonra öğrendim" dedi.

15 Temmuz’da yaşananlar, o günü yaşayan gazilerin her birinin hikayesinde olduğu gibi büyük bir cesaret ve kararlılıkla yazılmıştır. Her ne kadar bedensel kayıplar yaşansa da, vatan sevgisi ve milli irade her zaman ön planda olmuştur.

İstanbul Valisi Gül: "Sokakta birbirine benzemeyen, birbiri gibi düşünmeyen, birbiri gibi...

İstanbul Valisi Gül: "Sokakta birbirine benzemeyen, birbiri gibi düşünmeyen, birbiri gibi giyinmeyen herkesin bu darbecilere karşı durduğunu gördük"