İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İstanbul Yeni Havalimanı metrosu inşaatında rekor! 25 dakika olacak

İstanbul Yeni Havalimanı metrosu inşaatında rekor! 25 dakika olacak

Yapımı süratle devam eden istanbul Yeni Havalimanı metro inşaatındaki ilerleme yeni bir rekoru getirdi.

Önceki gün gerçekleştirilen çalışmalarda 50 metrekareye yakın bir alanda ilerleme kaydedilmesiyle rekor kırıldı.

Gayrettepe'den İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek olan güzergahta devam eden yapım çalışmalarında İhsaniye istasyonundan havalimanına doğru ilerleyen metro çalışması için gösterilen özveri bu rekorun nedeni oldu.

Önceki gün metronun günlük ilerleme hız rekoru kırılarak 49 buçuk metreye ulaşılırken bu rekor dün tazelendi.

Tek tünel delme aracı TBM ile 60 kişilik ekibin gayreti ile dün 55 metre ilerleme sağlanarak yeni bir rekor elde edildi.

Projede toplamda 6 TBM aracı farklı noktalarda görev yapıyor. İki TBM aracının ise montajının sürdüğü ve çalışmaya hazır hale gelmesi ile birlikte tünel çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı hattı tamamlandığında yolculuk süresi 25 dakika olacak.

Airport Haber