Yeni Birlik Gazetesi Gündem İstanbul'da 15 Temmuz'da metrobüs seferlerine yeni güzergah düzenlemesi

İstanbul'da 15 Temmuz'da metrobüs seferlerine yeni güzergah düzenlemesi

15 Temmuz'da metrobüs seferleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçecek, bazı istasyonlar kapalı olacak.

İstanbul’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri nedeniyle metrobüs seferlerinde geçici bir güzergah değişikliği yapılacak. İETT'den yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz Çarşamba günü saat 03.00’ten itibaren metrobüsler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yerine Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü güzergahını kullanacak.

İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, 15 Temmuz 2026 Çarşamba günü saat 03.00’ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar yapılan bu düzenleme ile metrobüsler, Zincirlikuyu ile Söğütlüçeşme istasyonları arasında FSM Köprüsü üzerinden hizmet verecek. Bu süreçte, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Burhaniye, Altunizade, Acıbadem, Uzunçayır ve Fikirtepe metrobüs istasyonları yolcu iniş ve binişine kapalı hale gelecek.

Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçecek yolcular, Söğütlüçeşme Metrobüs İstasyonu’ndan hareket eden metrobüslerle FSM Köprüsü üzerinden Zincirlikuyu Metrobüs İstasyonu’na ulaşabilecek. Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçmek isteyen yolcuların ise Zincirlikuyu Metrobüs İstasyonu’nda aktarma yapmaları gerekecek.

İETT tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Valiliği kararı doğrultusunda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Koşusu nedeniyle geçici güzergah düzenlemesi uygulanacaktır. Yolcularımızın bu değişikliklere dikkat etmesi önem arz etmektedir" ifadelerine yer verilerek, yolculara bilgiler aktarıldı.

İETT'DEN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE, 15 TEMMUZ ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 03.00'TEN İTİBAREN METROBÜSLER, 15...

İETT'DEN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE, 15 TEMMUZ ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 03.00'TEN İTİBAREN METROBÜSLER, 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ YERİNE FATİH SULTAN MEHMET (FSM) KÖPRÜSÜ GÜZERGAHINI KULLANACAK.