İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde gece saatlerinde meydana gelen patlama, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Patlama nedeniyle park halindeki bir otomobil ile bir dairenin camlarında hasar oluştu.
Polis Harekete Geçti, Güvenlik Önlemleri Alındı
Patlama sesinin ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak olay yerinde detaylı inceleme başlattı.
Tahliye Olan Kişiye Yönelik Saldırı Girişimi
Yapılan ilk incelemelerde, patlayıcının eylül ayında cezaevinden tahliye edilen Batuhan K.’nin yaşadığı dairenin önüne atıldığı belirlendi. Aynı adrese ekim ayında da el yapımı patlayıcı atıldığı, olayın tekrarlayan bir saldırı girişimi olduğu tespit edildi.
Şüphelilerin Peşine Düşüldü
Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.