Yeni Birlik Gazetesi Gündem İstanbul’da sular ne zaman kesilecek? Hangi ilçelerde kesinti var, sular ne zaman gelecek, hangi mahallelerde yok?

İstanbul’da sular ne zaman kesilecek? Hangi ilçelerde kesinti var, sular ne zaman gelecek, hangi mahallelerde yok?

İSKİ, Osmangazi Terfi Merkezi ve Ümraniye ana isale hattındaki revizyon çalışmaları nedeniyle İstanbul’da 8 ilçede uzun süreli su kesintisi uygulanacağını duyurdu. Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Eyüpsultan ve Ümraniye’de suların kesileceği mahalleler ile kesinti saatlerinin tam listesi haberimizde.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), kentin ana su şebekesinde gerçekleştirilecek devasa revizyon ve altyapı yenileme çalışmaları sebebiyle geniş çaplı bir su kesintisi programı açıklandı. Kentin hem Avrupa hem de Anadolu Yakası'ndaki kritik hatlarda yürütülecek fiziki iyileştirmeler kapsamında, yarın akşam saatlerinden itibaren 8 ilçenin birçok mahallesine saatlerce su verilemeyecek. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına kesinti yapılacak bölgeler ve suların tekrar verileceği saatler tek tek duyuruldu.

İstanbul’da Hangi İlçelerde Su Kesilecek ve İSKİ Kesintisi Ne Zaman Başlayacak?

İSKİ yetkililerinden alınan resmi bilgilere göre, Osmangazi Terfi Merkezi’nde gerçekleştirilecek kapsamlı revizyon çalışması ve arızalı olan dev vananın yenilenmesi işlemi nedeniyle mevcut ana isale hattı geçici süreyle servis dışı bırakılacak. Bu zorunlu altyapı müdahalesi kapsamında yarın saat 23.00 itibarıyla vanalar kapatılacak. Kesintilerin perşembe günü saat 19.00’a kadar devam etmesi beklenirken, etkilenen bölgelerde ikamet eden vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Avrupa Yakası’nda Sular Ne Zaman Gelecek? Kesinti Yapılacak Mahalleler

Osmangazi Terfi Merkezi’ndeki teknik çalışmalar doğrudan Avrupa Yakası'nın batı ve kuzey hattındaki yerleşim yerlerini etkileyecek. Kesintiden etkilenecek 7 Avrupa Yakası ilçesi ve bu ilçelere bağlı mahallelerin tam listesi şu şekilde belirlendi:

Arnavutköy: Merkez, İmrahor, Yavuz Selim, Mareşal Fevzi Çakmak, İslambey, Fatih, Adnan Menderes, Haraççı, Sazlıbosna, Karlıbayır, Hacımaşlı, Taşoluk, Mehmet Akif Ersoy, Çilingir, Tayakadın, Balaban, Boyalık, Baklalı, Yeniköy, Terkos, Karaburun, Nene Hatun, Mustafa Kemal Paşa, Anadolu, Boğazköy İstiklal, Yunus Emre, Hicret, Atatürk, Mavigöl, Bolluca, Yeşilbayır, Deliklikaya, Ömerli, Hadımköy, Dursunköy ve Hastane mahalleleri.

Avcılar: Mustafa Kemal Paşa, Üniversite, Cihangir, Merkez, Firuzköy ve Yeşilkent mahalleleri.

Esenyurt: Koza, Aşık Veysel, Esenkent, Orhan Gazi, Turgut Özal, Namık Kemal, Saadetdere, Zafer, Akşemseddin, İncirtepe, Yunus Emre, İnönü, Üçevler, Fatih, Sultaniye, Balıkyolu, Yenikent, Çınar, Örnek, Süleymaniye, Selahaddin Eyyubi, Ardıçlı, Merkez, Talatpaşa, Pınar, Akevler ve Mehterçeşme mahalleleri.

Başakşehir: Bahçeşehir 1. Kısım ve Bahçeşehir 2. Kısım mahalleleri.

Büyükçekmece: Karaağaç Mahallesi.

Çatalca: Nakkaş ve Bahşayiş mahalleleri.

Eyüpsultan: Ağaçlı, Odayeri, Işıklar, İhsaniye ve Akpınar mahalleleri.

Ümraniye’de 14 Saatlik Kesinti: Anadolu Yakası’nda Hangi Mahallelerde Sular Kesilecek?

Eş zamanlı yürütülen altyapı hamlesi çerçevesinde Anadolu Yakası’nın önemli merkezlerinden Ümraniye de su kesintisinden nasibini alacak. İlçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan ana isale hattında planlanan fiziki iyileştirme ve revizyon çalışmaları nedeniyle planlı bir kesinti uygulanacak.

Ümraniye’deki çalışma yarın saat 22.00’de başlayacak ve perşembe günü saat 12.00’ye kadar toplam 14 saat boyunca aralıksız sürecek. Bu süre zarfında Şerifali, Tatlısu, Mehmet Akif, Yukarı Dudullu, Altınşehir, Tepeüstü, Çakmak, Çamlık ve Ihlamurkuyu mahallelerine içme suyu sağlanamayacak. Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından vanaların kademeli olarak açılacağını ve şebekeye suyun yeniden verileceğini bildirdi.