İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İYİ Parti'den Bakan Elvan'a Yerlikaya sorusu: Görevden alınacak mı?

İYİ Parti'den Bakan Elvan'a Yerlikaya sorusu: Görevden alınacak mı?

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, diplomasının sahte olduğu yönünde mahkeme kararı olan Hamza Yerlikaya ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a “Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’nden alınması düşünülmekte midir?” diye sordu.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili Hamza Yerlikaya'nın sahte lise diploması kullanarak üniversiteye kayıt yaptırdığı yönündeki haberleri hatırlatarak, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a “Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’nden alınması düşünülmekte midir?” diye sordu.

Bankacılık Kanunu’na göre Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi olamayacağını hatırlatan İYİ Partili Arslan Kabukcuoğlu konuyu TBMM gündemine taşıdı. Kabukcuoglu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması için TBMM'ye soru önergesi sundu. 

"SAHTECİLİK DE SAYILMAKTADIR"

Kabukçuoğlu, “5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8.maddesi kurucularda aranan şartları hükme bağlamış, bu maddenin d bendinde hükümlü bulunulmaması gereken şartlar sıralanırken 'sahtecilik' de sayılmaktadır” diyen Kabukcuoğlu, Bakan Lütfi Elvan’a şu soruları yöneltti:

"-Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, AK Parti eski milletvekili, Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ataması yapılırken 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8.maddesinin d bendi ve aynı kanunun 23.maddesi dikkate alınmış mıdır?

"VAKIFBANK MAHKEME KARARI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMUŞ MUDUR?"

-Hamza Yerlikaya Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atanmadan önce kendisi ile ilgili 2001 yılında açılan davada verilen mahkeme kararı hakkında bilgi sahibi olunmuş mudur?

-5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 8.maddesinin d bendi ve 23.maddesi açıkken Yerlikaya neden Yönetim Kurulu Üyeliği için tercih edilmiştir?

-Bu hükümlere göre Hamza Yerlikaya ile ilgili yeni bir karar alınması düşünülmekte midir? Yerlikaya’nın Yönetim Kurulu Üyeliği’nden alınması düşünülmekte midir?"ANKA