İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İYİ Parti'den 'kapsamlı operasyon' vurgusu: 'Belediye başkanlarımıza transfer teklifleri yapılıyor'

İYİ Parti'den 'kapsamlı operasyon' vurgusu: 'Belediye başkanlarımıza transfer teklifleri yapılıyor'

İYİ Parti tarafından yapılan açıklamada bazı illerde kesin aday gösterilmeleri karşılığında belediye başkanlarına transfer teklifleri yapıldığı, rozet takıldığı ileri sürüldü.

MUHABİR: Hüsamettin Ozan Aslan

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçimlere hür ve müstakil girme kararının ardından partide istifalar peş peşe yaşanıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebi üzerine istifa eden fakat yapılan oylamada yeniden seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan geçtiğimiz günlerde 5 meclis üyesi ile birlikte partisinden ayrıldığını açıklamıştı.

Dün de yaşanan istifa dalgasına bir isim daha eklenmiş ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve eski Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyurmuştu.

Son olarak ise İYİ Parti 'siyasi operasyon' iddiaları ile çalkalanıyor. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı açıklamada istifaları 'planlı bir saldırı' olarak görürken "Bunun adı, operasyon siyasetidir" demiş Meral Akşener de 'savaş' ilan etmiş ve İmamoğlu'na isim vermeden sert sözlerle yüklenmişti.

İYİ Parti'den yeni açıklama

Tartışmalar sürerken İYİ Parti'nin sosyal medya hesabından "Yerel Yönetimler Başkanlığımızın, Son günlerde İYİ Parti’mize yapılan siyasi operasyonlara ilişkin açıklamasını milletimizin takdirine sunuyoruz." ifadesiyle yeni bir paylaşım yapıldı.

Yapılan açıklamada bazı illerde kesin aday gösterilmeleri karşılığında belediye başkanlarına transfer teklifleri yapıldığı, rozet takıldığı iddia edildi ve "Bu şüphesiz ki millete hizmet aşkıyla kurduğumuz partimize yapılan kapsamlı bir operasyondur. Genel Başkanı'mız Sayın Meral Akşener'in dediği gibi bizim tek müttefikimiz milletimizdir." ifadeleri kullanıldı.

Birtakım odakların İYİ Partili meclis üyelerini birtakım vaatlerle yoldan saptırma çabasında olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kuruluşumuzdan bugüne her türlü engellemelere rağmen milletten aldığı güçle mücadelesini sürdüren İYİ Parti'mize, son günlerde yapılan siyasi operasyonları dikkatle izliyoruz. Anlıyoruz ki kazanma hırsıyla ve kutuplaşmayı derinleştirerek, tüm ahlaki değerlerden vazgeçtiklerine inandığımız birtakım odaklar, Türkiye'nin gözleri önünde ve fütursuzca İYİ Partililerin helal oylarıyla seçilmiş meclis üyelerini birtakım vaatlerle yolundan saptırmanın çabası içindeler. Bu açık manipülasyon ve siyasi operasyonlarda, partimizden ayrılan birtakım kişilerin de ilçe başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi bizzat arayarak partimize bilinçli şekilde zarar vermeye çalıştıklarına şahit oluyoruz.