İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İYİ Parti'den 'yerel seçimlerde ittifak' çıkışı: 2028'i mi kaybedelim sizin güzel hatırınız için?

İYİ Parti'den 'yerel seçimlerde ittifak' çıkışı: 2028'i mi kaybedelim sizin güzel hatırınız için?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Şimdi bize diyorlar ki, 2024’te de ittifak kuralım. Ne yapalım? 2028’i mi kaybedelim sizin güzel hatırınız için.” dedi.

KAYNAK: AA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 2023 seçimi çok iyi şartlara rağmen bir ittifak kurarak kazanamadıklarını belirterek, “Şimdi bize diyorlar ki, 2024’te de ittifak kuralım. Ne yapalım? 2028’i mi kaybedelim sizin güzel hatırınız için.” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Afyonkarahisar'da partililerle buluştu.

İYİ Parti’nin CHP’ye yerel seçim başarısı sağlamak için kurulmuş bir seçim aparatı olmadığını söyleyen Dervişoğlu, “İYİ Parti, bu büyük milletin makus tarihini yenebilmek için kurulmuştur. İYİ Parti'yi teşekkül ettiren insanlar, Atatürk’ün kurmuş olduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine inanmış yürekli Türk milliyetçileridir.” dedi.

“İsteyen istediği gibi algılayabilir. Bu söylediklerimden kendisini isteyen, istediği payı da çıkarabilir.” ifadelerini kullanan Dervişoğlu, “Biz, Türk milliyetçisiyiz. Sevdası ve kaygısı Türkiye'nin geleceği olan büyük Türk milletinin geleceği olan insanlar tarafından İYİ Parti'yi kurduk ve yaşatmaya çalışıyoruz. Ayrıca, İYİ Parti’yi sadece biz kurmadık. Partileri millet kuran millet yaşatır. İhtiyaç hasıla olmaz ise şayet, millet kapatır. İYİ Parti hiç kimsenin aparatı değildir. Büyük Türk milletinin partisidir, Türk milletinin kurduğu partidir. Hedefi büyük Türk milletini iktidar olarak yönetmektir.” şeklinde konuştu.

"GİTTİYSENİZ GİTTİNİZ"

Dervişoğlu, partisinden ayrılanlar için de “Gittiyseniz gittiniz. Keşke gitmeseydiniz. Gittiğiniz yerde dilerim ki yolunuz açık olur. Siz istediğiniz yere gidin. Ben buradayım. Biz buradayız. Afyonkarahisar burada.” diye konuştu.

“BİZE DİYORLAR Kİ 2024'TE DE İTTİFAK KURALIM...”

Milletin iradesine diyecek bir şeylerin olmadığını aktaran Dervişoğlu, İYİ Parti’yi milletin terazisinde tarttırmak istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Biz bir ittifak kurduk 2019’da her türlü fedakarlığı yaptık, belediyeleri aldık. CHP'li belediye başkan adayları, Millet İttifakı adayı olarak seçildi. Ama 2023’de seçim kaybettik. Bu seçimi kaybetmemizin sebebi bizi başka şeylerle, ilişkilendirerek siyaseten mahkum etmeye çalıştılar. 2023 seçimi çok iyi şartlara rağmen bir ittifak kurarak kazanamamışız. Şimdi bize diyorlar ki, 2024’de de ittifak kuralım. Ne yapalım? 2028'i mi kaybedelim sizin güzel hatırınız için. İYİ Parti’nin 2028 yılındaki seçimlerindeki hedefi cumhurbaşkanlığını kazanmak ve bu ucube sisteme son vermek olacaktır. Bu iradeyle yollara düştük. Bu sebeple Afyonkarahisar’ın 60 belediyesinin hepsine talibiz. 20’sini kazanacağımıza dair de büyük bir iddiamız var."