İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İYİ Partili isimden Erdoğan-Akşener görüşmesine dair flaş açıklama: 'Akşener'i bundan sonra sık sık göreceğiz'

İYİ Partili isimden Erdoğan-Akşener görüşmesine dair flaş açıklama: 'Akşener'i bundan sonra sık sık göreceğiz'

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, Erdoğan-Akşener görüşmesine dair "Akşener devlet için göreve hazır" dedi.

MUHABİR: Emre Kulcanay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kurultay kararı alarak görevi bırakan İYİ Parti'nin eski Genel Başkan'ı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sürpriz görüşme gerçekleştirmişti.

Gerçekleşen görüşmenin yankıları sürerken resmi bir açıklama yapılmamasına dair tartışmalar siyaset gündeminde en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor.

Görüşmenin içeriğine dair bilgi paylaşılmamasına yönelik ortaya atılan iddialardan biri Erdoğan'ın Akşener'e Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklif ettiği olmuştu. Diğer iddialardan biri de Akşener'in görüşmede Erdoğan'dan oğlu Fatih Akşener'in Paris Büyükelçiliği'ne atanmasını istediği oldu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın'da Akşener’i, görüşmenin konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde açıklama yapmaya çağırmış ve "Açıklama yapılmaz ise bu görüşme İYİ Parti’ye gönül veren milyonların vicdanını kanatacaktır" demişti.

Görüşmeye dair İYİ Parti cephesinden tepkiler gelirken İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak'tan da gündemdeki iddialara yönelik açıklama geldi.

Sözcü TV’ye konuşan Akburak, görüşmeyi Erdoğan'ın istediğini ve zamanının bir gün önce belli olduğunu söyledi. Akşener devlet için göreve hazır olduğunu belirten Akburak, oğlu hakkında çıkan iddialara kızgın olduğunu da ifadelerine ekledi.

Akburak, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

* "Akşener devlet için göreve hazır.

* Akşener oğluyla ilgili iddialara kızgın.

* Akşener yeni bir parti kurmayacak.

* Akşener ihraç edilirse İYİ Parti kalmaz.

* Görüşmeyi Erdoğan istedi. Görüşme zamanı bir gün önce belli oldu.

* Saç rengi başka olacaktı, bu beğenildi.

* Akşener, Bahçeli ile görüşmeyecek.

* Akşener'i bundan sonra sık sık göreceğiz."

Akburak: Böyle bir açıklamam olmamıştır

Akburak daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Akşener devlette göreve hazır” “Dervişoğlu’na kızgın” söylemlerini yalanladı:

“Bazı haber sitelerinde ‘Akşener devlette göreve hazır’, ‘Dervişoğlu’na kızgın’ diye beyanat verdiğim söylenmiştir. Böyle bir açıklamam olmamıştır.”