İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem İzmir'de polis merkezine kanlı saldırı: 16 yaşında, pompalı tüfekli...

İzmir'de polis merkezine kanlı saldırı: 16 yaşında, pompalı tüfekli...

Balçova'da Salih İşgören Polis Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda iki polis şehit oldu, üç polis ağır yaralandı. Tüm detaylar haberimizde…

MUHABİR: Sibel Çınar

İzmir’de Polis Merkezine Silahlı Saldırı: 2 Polis Şehit, 3 Yaralı

İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan Salih İşgören Polis Merkezi Amirliği, 16 yaşındaki bir saldırganın pompalı tüfekle açtığı ateşin hedefi oldu. 

Saldırıda, 1. sınıf emniyet müdürü ve polis başmüfettişi Muhsin Aydemir ile polis memuru Hasan Akın şehit düştü.

Olayda polis memurları Ömer Amilağ ve Murat Dağlı ile bir sivil vatandaş yaralandı. 

Yaralı polislerin Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde tedavilerinin sürdüğü, yaralı vatandaşın ise Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Güvenlik Seviyesi En Üst Düzeye Çıkarıldı

Saldırı sonrası Balçova’daki polis merkezi ve çevresi güvenlik çemberine alınırken, bölgede operasyonel önlemler artırıldı.

Emniyet yetkilileri, saldırının tüm yönleriyle araştırıldığını, şüphelinin bağlantılarının incelendiğini bildirdi.

“Saldırgan 16 Yaşında, Sabıka Kaydı Yok”

İzmir Valisi Süleyman Elban, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve basına açıklama yaptı. Elban, saldırganın 16 yaşında bir lise 3. sınıf öğrencisi olduğunu ve geçmişte herhangi bir suç kaydı bulunmadığını belirterek şunları söyledi:

“Bir polis memuru ve bir polis başmüfettişi çıkan çatışmada şehit oldu. İki polis memurumuz hastanede tedavi altında. Yoğun bir sokakta gerçekleşen çatışmada bir vatandaşımız da elinden hafif yaralandı. Saldırgan yaralı olarak ele geçirildi. Olayı çok yönlü araştırıyoruz.”

Vali Elban, saldırganın olayda babası tarafından yaklaşık 10 yıl önce alınan tüfeği kullandığını da açıkladı.

Resmi Açıklamalar ve Taziye Mesajları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Balçova’daki Salih İşgören Polis Merkezi’ne gerçekleştirilen hain saldırıyı lanetliyorum. Şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet; ailelerine sabır, yaralı polisimize acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.”

Cumhuriyet Başsavcısı: “Saldırgan Gözaltında”

Olay yerine gelen İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Saldırgan elde. İki şehidimiz var. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun. Vatandaşlardan ve polislerimizden yaralılarımız var. Soruşturma devam ediyor.”

Siyasi ve Bürokratik Heyet Hastanede

Saldırının ardından İzmir Valisi Süleyman Elban’ın yanı sıra, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin hastaneye giderek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Kamuoyu Tepkili, Soruşturma Sürüyor

16 yaşındaki saldırganın nasıl ve ne şekilde silaha ulaştığı, saldırıyı neden gerçekleştirdiği gibi sorulara yanıt arayan güvenlik birimleri, olayın arkasında olası bir yönlendirme ya da örgütsel bağ olup olmadığını araştırıyor.

Şehit olan polislerin kimliklerinin ve cenaze törenine ilişkin bilgilerin ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

Yaralı polis, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesine kaldırıldı.