Görgü Tanıkları İzmir’deki Saldırıyı Anlattı
İzmir’de 16 yaşındaki saldırganın polis merkezine düzenlediği silahlı saldırı sonrası kentte büyük bir şok yaşanıyor. Olayın tanıkları yaşadıkları dehşet anlarını anlattı.
İzmir’in Bornova ilçesinde 16 yaşındaki bir saldırganın, Salih İşgören Polis Merkezi Amirliği’ne silahlı saldırı düzenlemesiyle Türkiye derin bir acıya boğuldu. Saldırıda 2 polis şehit olurken, biri polis olmak üzere 3 kişi yaralandı. Saldırgan ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Olay sonrası görgü tanıklarının anlattıkları, saldırının etkisini ve yaşanan dramatik anları bir kez daha gözler önüne serdi.
“Silah seslerini duyunca cama çıktık”
Saldırının yaşandığı sokağın sakinlerinden biri, sabah saatlerinde yoğun silah sesleriyle irkildiklerini belirterek şunları söyledi:
“Ne olduğunu anlayamadık. Cama çıktığımızda karakolun önünde polis araçları ve silahlı müdahale vardı. Hemen komşuları uyandırmaya başladık. Saldırganın babası da bizim apartmandaydı. Onu da biz uyandırdık.”
“Polis aracında oğlunu görünce bayıldı”
Görgü tanıklarının aktardığına göre, saldırganın babası olaydan habersizdi. Polis aracında oğlunu görünce büyük bir şok yaşadı:
“Babasının yüz ifadesini unutamıyorum. Oğlunun yerde yattığını görünce gözleri karardı, bayıldı. Ambulans çağırmak zorunda kaldık. Çok büyük bir dram yaşandı.”
Saldırganın kimliği ve geçmişi araştırılıyor
Saldırganın henüz reşit olmamış olması ve sabıka kaydının bulunmaması, olayın planlanma biçimini ve olası bağlantıları gündeme getirdi. Güvenlik birimleri, saldırının bireysel mi yoksa örgütsel mi olduğu konusunda çok yönlü bir inceleme yürütüyor. Soruşturma sürüyor.