İznik Belediyesi, ilgili kurumlar ve Candarlı Mahalle Muhtarlığı iş birliğiyle düzenlenen 5. Maviyemiş Festivali, binlerce vatandaşın katılımıyla Candarlı Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Bu yılki festival, İznik’in bereketli topraklarında yetiştirilen maviyemişin tanıtımına büyük katkı sağladı ve üreticilerin sesini duyurdu.
Farklı etkinlikler ve ödüller
Festival çerçevesinde, en güzel maviyemiş meyvesinin seçileceği yarışma düzenlendi. Bu yarışmada dereceye giren üreticilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Bunların yanı sıra, İznik Belediyesi Mehter Takımı, Halk Dansları Topluluğu, İznik Batum Kafkas Derneği Folklor Ekibi ve Orhangazi Batum Kafkas Derneği Folklor Ekibi de çeşitli gösterileri ile etkinliğe renk kattı.
Başkan Usta’dan önemli mesajlar
Festivalde bir konuşma yapan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, festivalin sadece bir kutlama değil, aynı zamanda toprağın bereketini ve üreticilerin alın terini paylaşma fırsatı olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl orman yangınları dolayısıyla etkinliği gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Usta, maviyemişin hem lezzetiyle hem de besin değeriyle dikkat çektiğini vurguladı.
Usta, “Üreticimizin kazancı artarsa kırsal mahallelerimiz güçlenir. Kırsal mahallelerimiz güçlenirse gençlerimiz doğdukları topraklarda gelecek kurabilir. Bu bağlamda İznik Belediyesi olarak üreticimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi. Festivalin, üreticilerle tüketicilere buluştuğu önemli bir organizasyon olduğunun altını çizen Usta, doğaya sahip çıkma ve kaynakları bilinçli kullanma çağrısında bulundu.
Festivale katılan isimler arasında AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Şahin, Orman Bölge Müdürü Erdal Şahan ve birçok yerel protokol yer aldı. Binlerce kişiyle birlikte bu coşkulu etkinlik, bölgenin tarımsal değerlerinin tanınmasına ve üreticilerin desteklenmesine katkı sağladı.

İZNİK BELEDİYESİ, İLGİLİ KURUMLAR VE CANDARLI MAHALLE MUHTARLIĞI İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN 5. MAVİYEMİŞ FESTİVALİ, BİNLERCE VATANDAŞIN KATILIMIYLA CANDARLI MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.