İstanbul
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Jahrein hapishaneden yazdı: 'Çabalarınız için teşekkür ederim, tekrar görüşeceğiz'

Jahrein hapishaneden yazdı: 'Çabalarınız için teşekkür ederim, tekrar görüşeceğiz'

Jahrein'in avukatı Burhanettin Mumcuoğlu, Jahrein'in cezaevinden yazdığı notu paylaştı.

MUHABİR: Yakup Tezcan

Sosyal medyada Jahrein olarak bilinen Ahmet Sonuç, 'müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar' yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Jahrein’in avukatı Burhanettin Mumcuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda Jahrein'in cezaevinden yazdığı notu aktardı. Jahrein'in kendisine destekleyenlere teşekkür ettiğini belirten Mumcuoğlu, diğer yandan da kendisi hakkında ortaya atılan 'iftiralar karşısında' şaşkın olduğunu yazdı.

Yalan haberleri yayınlayan kanallar hakkında hukuki girişimlerde bulunduklarını ifade eden Mumcuoğlu, tutukluluğa karşı gerçekleştirdiği itirazlarının da değerlendirme süreci olduğunu açıkladı.

Jahrein'in kendi yazısıyla sevenlerine iletmek istediği notunu paylaşan Mumcuoğlu şunları yazdı:

Müvekkilim Ahmet Sonuç (Jahrein), 13 Eylül Cuma gecesinden beri cezaevindedir. Hem sizleri bilgilendirmek, hem de mesajını iletmek isterim.

Ahmet, bir kumpas sonucu meydana gelen hukuk garabeti ve alenen yalan haber üreten ana akımın gölgesinde ilerleyen bu korkunç süreçte kendisini destekleyenlere çok teşekkür ediyor. Geçmişte yaşananlara rağmen sağduyu gösteren isimlerinse değerli davranışlarının öneminin farkında ve hepsine müteşekkir.

"Kendisi durumun ciddiyetinin farkında"

Kendisi durumun ciddiyetinin farkında ve farkında olunmasını istiyor. Oğlunu, eşini ve ailesini çok özlemekle beraber, medyanın ilk günden itibaren sürdürdüğü kan dondurucu iftiraları karşısında çok şaşkın. İfade vermeye, hukuki zorluklar yaşamaya Türkiye şartlarında alışmış olsa da bu denli medyatik iftira ve linç kampanyası onun için de görülmemiş bir distopya. Oğluna duyduğu özlem dışında en ağır basan duygusu hiç şüphesiz hiçbir alakasının olmadığı başka bir şüpheliyle sırf kamuoyu manipülasyonu için aynı karede - hatta bazı medya organlarına göre ortak - gösterilmesinin verdiği üzüntü ve öfke.

Bu süreçte insan onurunu ayaklar altına alan Türk basını, haksızca yürütülen hukuki süreç ve çok zor cezaevi şartları arasında kendisinin tek moral kaynağı oğluna ve ailesine kavuşacağı mutlu gün.

"Adaletsizliği meşrulaştırmak için iftiraya uğruyor"

Gerçek şu ki; Ahmet herhangi bir sebepten değil – kamuoyu manipülasyonu için haksız yere cezaevinde ve günlerdir ana akım medyada bu adaletsizliği meşrulaştırmak için iftiraya uğruyor.

Yalan haberleri yayınlayan kanallar hakkında hukuki girişimlerde bulunduk. Haksız tutukluluğuna karşı gerçekleştirdiğimiz itirazımız değerlendiriliyor. Kendisini her gün saatlerce ziyaret ederek bilgilendirip yanında bulunuyorum. Kendi yazısıyla sevenlerine iletmek istediği notunu paylaşıyorum.

dvfbg.jpeg