Yeni Birlik Gazetesi Gündem 'Kadın istihdamı için pozitif ayrımcılık projesi' hayata geçiyor

'Kadın istihdamı için pozitif ayrımcılık projesi' hayata geçiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Aile Yılı kapsamında başlatılan "Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi" ile çocuklu kadınların iş hayatına katılımının teşvik edileceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Işıkhan, Aile Yılı'nda ülkenin geleceğini korumak ve çalışma hayatını güçlendirmek için adımlar attıklarını belirtti. Kadınların hem işgücü katılımını sağlayabilecek hem de iş ve aile uyumunu da kolaylaştıracak düzenlemelerin geldiğini dile getiren Bakan, "Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi" ile çocuklu kadınları desteklediklerini ifade etti.

toplamda 157 bin 500 liraya kadar maddi destek 

Bakan Işıkhan konuşmasına şöyle devam etti, "İstihdam edilen her kadın için işverene 3 aylık toplam 97 bin 500 liraya kadar istihdam desteği ve istihdam edilen kadının çocuğu olması halinde kadın çalışana 6 aylık toplam 60 bin liraya kadar çocuk bakım desteği ile toplamda 157 bin 500 liraya kadar maddi destek sağlıyoruz." dedi.

Bakan Vedat Işıkhan, çocuk bakım desteğini  de 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükselttiklerini, destek süresini 3 aydan 6 aya çıkardıklarını ve daha fazla kadının faydalanabilmesi için yaş sınırını kaldırdıklarını belirtti.