Manisa’da boşanma aşamasında olduğu eşi H.K. tarafından öldürülen 7 çocuk annesi P.K., ülkeyi yasa boğdu. Olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve olayla ilgili mülkiye müfettişi ile polis başmüfettişi görevlendirildiğini duyurdu.
Bakan Yerlikaya’dan acı mesaj
Yerlikaya açıklamasında, "Bir anneye reva görülen bu hain, insanlıkla bağdaşmayan saldırıdan büyük bir acı ve üzüntü duydum" ifadelerini kullandı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için güvenlik güçlerinin büyük bir mücadele verdiğini belirten Bakan, yaşanan her olayın derin bir acı yarattığını vurguladı.
Soruşturma başlatıldı
Bakanlık tarafından derhal görevlendirilen mülkiye ve polis başmüfettişleri, olayın detaylarını incelemeye başladı. Yerlikaya, hayatını kaybeden P.K.’ye Allah’tan rahmet, öksüz kalan evlatlarına ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Kadına şiddetle mücadele kararlılığı
Yerlikaya, kadına yönelik şiddeti sadece bireysel bir suç olarak değil, insanlık onuruna ve toplumsal vicdana vurulmuş bir darbe olarak gördüklerini söyledi. Bakan, "Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.