İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Karabük-Kastamonu sınırı alev alev: Bakan Yumaklı son durumu paylaştı

Karabük-Kastamonu sınırı alev alev: Bakan Yumaklı son durumu paylaştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük-Kastamonu sınırındaki orman yangınının sürdüğünü, Denizli Buldan ve Aydın Buharkent’teki yangınların ise kontrol altına alındığını açıkladı. Yangınlara ilişkin son durum haberimizde...

MUHABİR: Sibel Çınar

Karabük-Kastamonu Sınırında Müdahale Sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarına ilişkin son durumu paylaştı. 

Karabük ile Kastamonu arasında kalan ormanlık alanda dün başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek geniş bir alana yayıldı. 

Ekipler, havadan ve karadan yoğun müdahalede bulunurken, bölgedeki engebeli arazi şartları ve rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle çalışmalar zaman zaman aksıyor. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için tedbirler artırıldı.

Buldan ve Buharkent’teki Yangınlar Kontrol Altına Alındı

Bakan Yumaklı, Denizli’nin Buldan ilçesi ile Aydın’ın Buharkent ilçelerinde dün meydana gelen orman yangınlarının ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alındığını belirtti.

Soğutma çalışmalarının sürdüğü bu bölgelerde olası yeniden alevlenmelere karşı tedbirler alındı.

Bakan Yumaklı: “Yangınla Mücadelede Koordinasyon Üst Düzeyde”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Karabük-Kastamonu hattında devam eden yangına ekiplerimiz gece boyunca müdahaleyi sürdürdü. Yerleşim yerleri için risk oluşturan noktalar kontrol altında. Buldan ve Buharkent’te ise yangınlar kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. Tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara Uyarı: Ormanlık Alanlarda Dikkatli Olun

Bakanlık, özellikle sıcaklıkların arttığı ve nem oranının düştüğü yaz aylarında vatandaşlara ormanlık alanlarda dikkatli olunması yönünde çağrıda bulundu. 

Yetkililer, yangın riskinin yüksek olduğu bölgelerde ateş yakılmaması ve şüpheli durumların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesini istedi.