İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Karadağ vizeyi kaldırdı: Türk vatandaşlarına seyahat müjdesi!

Karadağ vizeyi kaldırdı: Türk vatandaşlarına seyahat müjdesi!

Karadağ, Türk vatandaşlarına yönelik bir süre önce askıya aldığı vizesiz seyahat uygulamasını yeniden yürürlüğe koydu.

Karadağ, Türk vatandaşlarına yönelik daha önce geçici olarak askıya aldığı vizesiz seyahat uygulamasını yeniden hayata geçirdi. Resmi açıklamaya göre, Türk vatandaşları Karadağ’a artık yeniden vizesiz girebilecek. Ancak dikkat çeken bir değişiklik de yapıldı: Vizesiz kalış süresi 90 günden 30 güne düşürüldü.

AB Politikalarıyla Uyum Adımı

Karadağ hükümeti tarafından yapılan açıklamada, bu kararın Avrupa Birliği (AB) ile vize politikalarının uyumlaştırılması sürecinin bir parçası olduğuna dikkat çekildi. Geniş kapsamlı bir önlem paketine işaret edilen açıklamada, Azerbaycan için de benzer düzenlemenin 15 Ocak’a kadar yürürlüğe gireceği bilgisi verildi.

Karadağ’dan Güvence: Türkiye ile İş Birliği Sürecek

Açıklamada, Karadağ'ın Türkiye ile diplomatik iş birliğini güçlendirdiği, özellikle güvenlik ve göç konularında ortak kontrollerin artırıldığı ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Doğrulama

Türk Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Karadağ hükümeti Ankara’yı uygulamanın yeniden başlatıldığına dair bilgilendirdi. Yeni uygulama bu hafta içinde resmen başlayacak.

Vize Krizinin Ardındaki Gerçek Ortaya Çıktı

Bilindiği üzere, geçtiğimiz haftalarda Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da yaşanan bir bıçaklı saldırı olayında Türk vatandaşlarının adı geçmiş, ancak soruşturma sonucunda iki Türk vatandaşının olayla ilgisinin bulunmadığıbelirlenmiş ve serbest bırakılmışlardı. Bu durumun ardından geçici olarak durdurulan vizesiz geçiş yeniden devreye alınmış oldu.