İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kartalkaya'daki otel yangını faciasında tutuklu sayısı yükseldi

Kartalkaya'daki otel yangını faciasında tutuklu sayısı yükseldi

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde meydana gelen otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak tutuklanan Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Yardımcısı, soruşturma kapsamında tutuklananlar arasına katıldı. Tutuklu sayısı 21'e yükseldi, daha önce 28 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde meydana gelen otel yangınında hayatını kaybeden 78 kişinin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ve Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bal tutuklandı. 

Otelde çıkan yangınla ilgili olarak yapılan soruşturma sonucunda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Köstereli ve Bal, savcılık sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Yardımcısı Tutuklandı

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 21 Ocak'ta meydana gelen Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili gözaltına alınan Köstereli ve Bal, adli makamlarca tutuklanmalarına karar verildi. Tutuklanan Köstereli ve Bal ile birlikte, yangınla bağlantılı olarak tutuklu sayısı 21'e yükseldi.

BAKANIN İDDİALARINI REDDETMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un denetim için yetkili olarak işaret ettiği ve otelin son ruhsat yenileme belgesinin altında, vali adına imzası bulunan Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, "İl Özel İdaresi'nin denetim gibi bir görevi yok. Burası turizm belgeli bir işletme. Yönetmelikte bu tür yerlerin denetiminin kimde olduğu belli. Yönetmelikte her şey var. 2015'teki o ruhsat yalnıca otelin adres değişikliğiyle ilgili bir güncellemeydi. Adres değişikliği nedeniyle bir belge istenmez. Yalnızca belge üzerindeki adres değiştirilir" demişti.