Kastamonu’nun Cide ilçesinde 26 Temmuz Pazar günü meydana gelen şiddetli yağışlar sonrası yaşanan sel felaketi, bölgedeki hayatı olumsuz etkiledi. Afet sonrasında Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 174 hane ve 99 iş yeri ziyaret ederek, selden etkilenen 338 kişiye psikososyal destek sağladı.
Afet sonrası iyileştirme çalışmaları
Sel felaketi sonrası başlayan iyileştirme çalışmaları, yalnızca fiziksel hasarın onarılmasını değil, aynı zamanda afetten etkilenen vatandaşların psikolojik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesini de kapsıyor. Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı psikososyal destek ekipleri, 38 uzman personel ile birlikte ilk saatlerden itibaren sahada aktif olarak görev aldı. Ziyaretlerde, vatandaşların yaşadığı korku, belirsizlik ve günlük yaşama uyum süreçleri değerlendiriliyor.
Çocuklar ve özel gruplara özel destek
Ekipler, özellikle çocuklar, yaşlılar, engelli bireyler ve özel desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarla yakından ilgilendi. Yürütülen bilgilendirme ve destek görüşmeleri, olası kaygı ve travmatik etkilerin azaltılmasına yönelik yapıldı. Selden etkilenen toplam 338 vatandaşa sağlanan psikososyal destek ile vatandaşların kendilerini güvende hissetmeleri ve gündelik yaşamlarına yeniden uyum sağlamaları amaçlandı.
Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Cide'deki çalışmaların uzun vadeli bir süreç olduğunu belirterek, ihtiyaç duyulan noktalarda saha ziyaretlerinin devam edeceğini ve vatandaşların taleplerinin yakından takip edileceğini duyurdu. Bu koordinasyon süreci, hem fiziksel hasarın giderilmesi hem de sosyal ve psikolojik destek çalışmalarının sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşımakta.

CİDE İLÇESİNDE YAŞANAN SELİN ARDINDAN 174 HANE VE 99 İŞ YERİ ZİYARET EDİLEREK, AFETTEN ETKİLENEN 338 KİŞİYE KASTAMONU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNCE PSİKOSOSYAL DESTEK SAĞLANDI.