Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kayseri'den yenilik: Pastırmanın turşusu raflarda yerini aldı

Kayseri'den yenilik: Pastırmanın turşusu raflarda yerini aldı

Kayseri'de turşucu Şerafettin Kaya, pastırmayı turşuya dönüştürerek gastronomi dünyasında dikkat çekici bir yenilik gerçekleştirdi.

Kayseri’de bir turşucu, gelen talepler üzerine pastırmanın turşusunu yaparak Türkiye’de bir ilke imza attı. Şerafettin Kaya, yıllardır çeşitli ürünlerden turşu yapmanın yanı sıra, bu özgün lezzeti müşterilerine sunma kararı aldı.

Dünyada bir ilk: Pastırma turşusu

Kayseri’nin simgelerinden biri olan pastırma, çemenlerinin temizlenmesinin ardından özel bir turşu suyu ile buluştu. Kaya, projenin ilk denemeleri sırasında büyük bir ilgiyle karşılandığını belirterek, "Kayseri’de birçok turşu ürettik ama pastırmanın da turşusunu yapmamız gerekiyordu. Müşterilerimiz hep bunu talep etti" dedi.

Gastronomi öğrencilerinden olumlu geri dönüşler

Kaya, hazırladıkları lezzeti üniversitedeki gastronomi öğrencilerine tanıttıklarını ve aldıkları sonuçların oldukça olumlu olduğunu ifade etti. "Öğrencilerin beğendiğini görmek, bizim için çok değerliydi. Pastırma turşusunu yaparken daha önce kullandığımız yöntemleri benimsedik. Balık ve yumurtada kullandığımız turşu suyunu aynı şekilde kullanarak, pastırmayla harika bir lezzet elde ettik" dedi.

Şerafettin Kaya, pastırma turşusunun her bir diliminin 100 TL olarak satışa sunulduğunu ve ürünlerine duyulan ilgiden oldukça memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.

KAYSERİ'DE YILLARDIR FARKLI ÜRÜNLERDEN TURŞU YAPAN TURŞUCU ŞERAFETTİN KAYA, MÜŞTERİLERİNDEN GELEN...

KAYSERİ'DE YILLARDIR FARKLI ÜRÜNLERDEN TURŞU YAPAN TURŞUCU ŞERAFETTİN KAYA, MÜŞTERİLERİNDEN GELEN TALEPLER ÜZERİNE TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATARAK PASTIRMANIN TURŞUSUNU YAPTI.