İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem KDV kaçakçılığı yapanlara kim hesap soracak?

KDV kaçakçılığı yapanlara kim hesap soracak?

Yüzde 19 KDV kaçakçılığı yapan inşaat firmalarına tepkiler büyüyor.

MUHABİR: Hüsamettin Ozan Aslan

DAMGA ÖZEL - Proje içerisine su deposu, otopark gibi alanlar ekleyip, villayı alan müşterilere siz daha sonra burayı imar genişleterek projesiz değişiklik yapabilirsiniz diyerek ikna eden inşaat firmalarına Büyükçekmece Belediye yetkilileri göz yummakla suçlanmakta.

Kanunsuzluğa kimler göz yumuyor?

Büyükçekmece’de devam eden göl kenarındaki bazı inşaat projeleri 149 m2 üzerinden yapılmakta. Bunun sebebi; 149 m2’lik inşaattan % 1 KDV alınıyor, 150 m2’den büyük olandan yüzde 20 KDV alınıyor. Firmalar müşteriye proje satarken devletten kaçırdığı yüzde 19 KDV’yi indirim gibi gösteriyor. Şayet 149 m2’ye razı olmayan müşterilerine ise ruhsata aykırı yapılaşma olan, su deposu, araç otoparkı adı altında yerleri daha sonra imar genişleterek projesiz değişiklik öneriyor. Yasal olmayan bu değişikliklere ve düzenlemelere normalde hem para hem de hapis cezası uygulanmalı. Ancak birçok inşaat projesinde yer alan bu kanunsuzluklara kimler neden göz yumuyor?

Yetkililere açık çağrı!

Vatandaş normal bir 155 m2’lik apartman dairesini 2,5-3 milyon TL’ye satın aldığında içerisinde yüzde 20 KDV ödüyor. Uyanıklar ise 50-60 milyon TL’lik 149 m2’lik villaya yüzde 1 KDV ödüyor. Buradan DAMGA Gazetesi olarak başta cumhuriyet savcıları olmak üzere, belediye yetkililerini göreve davet ediyoruz.