İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: Artık kavgadan bıktık!

Kemal Kılıçdaroğlu: Artık kavgadan bıktık!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te iş dünyasının temsilcileriyle buluştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında, "Geçmişin hatalarını bir tarafa bırakalım. Artık kavgadan bıktık. Artık Türkiye'yi, evlatlarımızı düşünmeliyiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Ticaret Odasını ziyaret etti, sanayici ve oda üyeleriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ikinci yüzyılında teknoloji devrimini kaçırmaması gerektiğini söyledi.

"BİLGİYE DAYALI EKONOMİ SÜRECİ İÇERİSİNE TÜRKİYE'NİN GİRMESİ LAZIM"

21. yüzyılın ürününün çip olduğunu, bunu üretenlerin artık dünyada söz sahibi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "21. yüzyılın ekonomi kavramı bilgi ekonomisidir. Yani bilgiye dayalı ekonomidir. Kaba güç bitti, beyaz yakalılar da bitecek bir süre sonra, mavi yakalılar zaten aşama aşama sona eriyor. Bilgiye dayalı ekonomi süreci içerisine Türkiye'nin girmesi lazım." dedi.

Demokrasisi gelişmemiş hiçbir ülkenin büyümediğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin gelişmesi, düşünce özgürlüğünün önündeki bütün engellerin kaldırılması demektir. Farklı düşünmenin ne kadar değerli olduğunu kabul etmemiz lazım. Farklı düşündüğü için insanları dışlayamazsınız, üniversiten atamazsınız, akıl akıldan üstündür." ifadelerini kullandı.

"ARTIK KAVGADAN BIKTIK TÜRKİYE'Yİ EVLATLARIMIZI DÜŞÜNMELİYİZ"

Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında ilk yapacakları işin durum ve hasar tespit komisyonu kurmak olduğuna belirterek şunları kaydetti:

"6 lider buna karar verdik, Türkiye ile ilgili rakamları bilmiyoruz. 15-20 gün içerisinde gideceğiz hükümet önüne durum ve hasar tespit komisyonu gelecek, önümüze rakamları koyacak, bileceğiz. İkinci yüzyılda hata yapma lüksümüz yok. Geçmişin hatalarını bir tarafa bırakalım. Artık kavgadan bıktık. Artık Türkiye'yi, evlatlarımızı düşünmeliyiz. Gencecik fidan gibi evlatlarımız asıldı, 'biri sağdan biri soldan' diyerek asıldı. Artık bunları bırakmalıyız, geçmişten ders çıkarıp geleceğe bakmalıyız ve yeni bir gelecek inşa etmeliyiz. Kısa, orta, uzun vadede Strateji ve Planlama Teşkilatı'nı yeniden kuracağız, hasar tespit komisyonunu oluşturacağız. Çiftçilerin ve esnafın ciddi sıkıntıları var, onların faizlerini kısa vadede sileceğiz, onlara yeni bir ufuk açacağız."


MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ

Kılıçdaroğlu, hem iş hem de siyaset dünyasında kadınların var olmaya başladığını, kadınların önündeki engellerin kaldırılarak onlara pozitif ayrımcılığın olması gerektiğini vurguladı.

Milletvekillerinin belirlenmesinin zorluğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Milletvekili belirlenmesi siyasette zor bir alan. Bu sadece bizim için değil bütün siyasi partiler için sorun. Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesi lazım. Siyasi Partiler Yasası, 12 Eylül askerlerinin çıkardığı bir yasa ve Türkiye'nin bu hale gelmesinin temel nedeni de o. Bu yasasın değişmesi ve demokratikleşmesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA