İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: Sınıfta kaldılar, sorumlusu Erdoğan

Kemal Kılıçdaroğlu: Sınıfta kaldılar, sorumlusu Erdoğan

Gece sosyal medya hesabından bir video yayımlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Halkımızın halini yerinde gördüm. Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum. Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur. Erdoğan’la, sarayıyla ve rant çeteleriyle hiçbir zeminde buluşmayacağım. Ben halkımın kavgasını vereceğim. Sonuna kadar” dedi.

 Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından sosyal medya hesabından bir video yayımladı.

“Halkımızın halini yerinde gördüm” diyen CHP lideri, “Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum. Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur. Erdoğan'la, sarayıyla ve rant çeteleriyle hiçbir zeminde buluşmayacağım. Ben halkımın kavgasını vereceğim. Sonuna kadar” ifadelerini kullandı.

“YALAN DOLAN HABERLERLE ARTIK İLGİLENMİYORUM”

Kılıçdaroğlu, yayımladığı videoda ise şu ifadeleri kullandı;

*Covid sırasında çıkardığınız bürokratik engelleri bu kez kabul etmeyeceğiz. Gerekli yardımları en çok ihtiyaç duyulan yerlere olabildiğince hızlı taşıyacağız. Sarayın siyasetiyle de PR çalışmalarıyla da, yalan dolan haberleriyle de artık ilgilenmiyorum.

*Mesela bakanlar PR için konvoylarla dolaşıyorlar. Ancak burada felaketin koordinasyonu için gerekli tedbirler alınmamış. Türkiye’nin bunca deneyiminden de faydalanılmamış. Bu felaketlerde kamu kurumlarının, belediyeler ve STK’larla işbirliği önemli.

*Ama belediyelere karşı siyasi bir tavır var. Birçok STK’da baskı altına alındı. Askerimiz de yeterince sokulmadı.

“SINIFTA KALDILAR, SORUMLU ERDOĞAN”

*Dün sahada 3 bin 500 asker vardı. Madencilerimizin sevkinde maalesef çok geç kalındı. Özetle her konuda sınıfta kaldıkları gibi bununla da kaldılar.

*Devlet nasıl yönetilir bilmiyorlar. Vallahi de bilmiyorlar billahi de bilmiyorlar. Çok net söyleyeyim bu sürecin bir sorumlusu varsa o da Erdoğan’dır.

“KENDİSİYLE GÖRÜŞMEYECEĞİM”

*20 yıldır ülkeyi depreme hazırlamayan bu iktidardır. Onun için de kendisiyle görüşmeyi asla düşünmüyorum. Bu meseleyi asla ve asla siyaset üstü de görmüyorum. Bu duruma bizi onun siyaseti getirdi. Deprem vergilerini çetelere yedirdiler. Hani nerede o para, o paralar da yok.

*Ömrü boyunca devlete vergi veren halk ihtiyacı olduğunda halkı yanında göremedi. Varsa yoksa seçim, saray… Bu ülkeyi ne zaman batırsa yanımda olun çağrıları yapıyor.

“ÖFKEM ARTIYOR”

*Hadi oradan seninle işim olmaz. İnsanlarımızın halini gördükçe öfkem artıyor. Birileri bu ülkenin kaynaklarının nereye harcandığının hesabını vermek zorundadır. Onun için felaketi yumuşatmaya çalışanlara destek vermeyi düşünmüyorum.

*Belediye başkanlarımıza söyledim kaynak sağlamak için ellerinden gelenleri yapacaklar. Bürokratik engel mi koyuyorlar, yapın, dinlemeyin. Bu halka ekmek battaniye bulmak için tutuklanmanız gerekirse tutuklanın…

SÖZ VERDİ

*Ağız dalaşı, protokoller, bürokrasi bitti, çünkü söz bitti. Milyonlarca insanımız sokaklarda. Binlerce canımız enkaz altında yaralıyız. Hem üzgünüz hem öfkeliyiz. Artık onarma, iyileştirme zamanıdır.

*Milletimiz zaten dayanışma içerisindedir. Benim Erdoğan ve sarayıyla dayanışmama gerek yoktur. Milletimiz ve biz omuz omuza verip bu işin altından kalkacağız. Biz bu şehirleri yeniden ayağa kaldırırız. Milletime söz veriyorum.