İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e gönderme: 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir'

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e gönderme: 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çeken paylaşım yaptı. Özgür Özel'e isim vermeden tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" dedi.

MUHABİR: Leyla Karahan Hız

Geçtiğimiz haftalarda iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'a konuşan CHP lideri Özgür Özel, yeni dönemde nasıl bir yol izleneceğine dair çarpıcı mesajlar vermiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu isteyeceğini açıklamıştı.

Özel "Kendisinden randevusu isteyeceğim... Nereye randevu verirse orada görüşeceğim. Ve... Bu ülkenin meselelerini çözeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan da Özgür Özel'in randevu talebine olumlu yanıt vererek "Kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz." demişti.

Özel gerçekleşecek olan görüşmeye dair 'nezaket ziyareti değil' açıklamasını yaparken Erdoğan, görüşmenin sağlanması durumunda 'yeni anayasa' konusunun görüşme başlıklardan biri olacağını söylemişti.

Öte yandan görüşme için net bir tarih verilmemiş ve önümüzdeki hafta gerçekleşeceği açıklanmıştı.

Asıl görüşmeden önce dün de TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya gelmişti.

Kılıçdaroğlu'ndan tepki

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu gerçekleşmesi beklenen görüşmeye dair çarpıcı paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e gönderme yaparak "Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" dedi.

Kılıçdaroğlu, X hesabından şu ifadeleri kullandı:

Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, Milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği,

Milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği, Milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahçup olduğu,

Milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği,Doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, İcra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede;

Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!

Sayın Adnan Yücel'in şiirinde de dediği gibi; "Saraylar saltanatlar çöker kan susar birgün zulüm biter. Menekşelerde açılır üstümüzde leylaklarda güler. Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler... "