Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kerbela'da İran'ın eski dini lideri hamaney için yoğun cenaze töreni

Kerbela'da İran'ın eski dini lideri hamaney için yoğun cenaze töreni

İran’ın eski dini lideri Ali Hamaney'in cenaze töreni Kerbela’da büyük bir katılımla gerçekleşti. Yaklaşık 3 milyon kişinin katılması bekleniyor.

İran’ın eski dini lideri Ali Hamaney için Irak’ın Necef kentinin ardından gerçekleştirilen cenaze töreni Kerbela’da devam ediyor. Yüzbinlerce Iraklı, Hamaney’in cenazesine katılmak üzere sokaklara döküldü.

Necef’teki törenin ardından Kerbela’ya ulaştırılan cenazeyi, Hazreti Hüseyin ve Hazreti Abbas türbelerinin çevresinde bekleyen Iraklılar karşıladı. Cenaze aracının ilerlemesine yardımcı olmak amacıyla binlerce kişi sırayla toplandı. Toplam katılımcı sayısının yaklaşık üç milyona kadar çıkması bekleniyor.

Güvenlik ve lojistik seferberliği kapsamında, Necef ile Kerbela yolu boyunca hazırlıklar yapıldı. Merasime katılan vatandaşlar ve Haşdi Şabi güçleri, yolun her iki yanında uzun kuyruklar oluşturdu. Hüseyni matem alayları, kente akın eden halk için sürekli ikram ve hizmet sunmaya devam etti. Irak güvenlik güçleri de yol güzergahında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Öte yandan, yerel kaynakların bildirdiğine göre, şehir merkezindeki Hazreti Abbas ve Hazreti Hüseyin türbeleri, öğle namazının ardından cenazenin kabulü için geçici olarak ziyarete kapatıldı.

Cenaze, Kerbela’daki dini törenlerin ardından, Beynü’l-Haremeyn üzerinden Hazreti Abbas Türbesi’ne taşınacak. Burada gerçekleştirilecek dualardan sonra naaş, tekrar götürüldüğü güzergah üzerinden Necef’e götürülecek. Buradan da İran’ın Meşhed kentinde düzenlenecek cenaze öğretilerinin ardından İmam Rıza Türbesi’nde toprağa verilmesi planlanıyor.

ABD-İsrail saldırılarında hayatını kaybeden İran'ın eski dini lideri için Irak’ın Necef kentinin...

ABD-İsrail saldırılarında hayatını kaybeden İran'ın eski dini lideri için Irak’ın Necef kentinin ardından Kerbela’da düzenlenen cenaze töreninde yüzbinlerce Iraklı sokaklara akın etti.