İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kılıçdaroğlu: Siyaset, kendi ülkesine kendi insanına sahip çıkmak demektir

Kılıçdaroğlu: Siyaset, kendi ülkesine kendi insanına sahip çıkmak demektir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyaset, kendi ülkesine kendi insanına sahip çıkmak demektir. Kendi ülkesinin çıkarlarını savunmak demektir. Eğer siyaseti böyle yapmazsak Türkiye geriye gider" dedi.

KAYNAK: DHA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sincan'ın Çokören Mahallesi'ne ziyarette bulundu.

Kılıçdaroğlu, mevsimlik tarım işçileri ve çiftçilerle bir araya geldi. İşçilerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, ardından da köy konağında mahalle sakinleriyle buluştu. Kılıçdaroğlu, üreticilerin ve tüketicilerin mağdur edildiğini belirterek, "Market buradan 35 kilometre. Burada 4,5 lira olan soğan 35 kilometre sonra nasıl 24-25 lira oluyor? Üretici mağdur. Gidip marketten alışveriş yapan da mağdur. Siyaset, kendi ülkesine kendi insanına sahip çıkmak demektir. Kendi ülkesinin çıkarlarını savunmak demektir. Eğer siyaseti böyle yapmazsak Türkiye geriye gider. Yazıktır, günahtır. Konya'dan küçük Hollanda'nın yıllık tarım ürünü ihracatı 180 milyar doların üzerinde. Asıl hedef herkesin ürettiği, alın terinin değerli olduğu, köylünün de bu milletin efendisi olduğu bir süreci yeniden inşa etmek" diye konuştu.

'HEP BERABER ADALETİ SAVUNACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın Adalet Yürüyüşü'nü hatırlatması üzerine, "400 kilometrelik yolu adalet için yürüdüm. Çünkü, yüce Yaradan dünyayı adalet üzerine inşa etmiştir. Tüyü bitmemiş bir yetim için işsiz kalan bir genç için adaleti savunuyorum. Mevlana, "Adalet kutup yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur; ama bütün kainat onun etrafında döner" der. Adaletsiz bir dünya olmaz. Bütün peygamberlerin temel görevi adaleti ve ahlakı savunmaktır. Hep beraber adaleti savunacağız. Adaleti savunmak, güneşin sıcağında tarlada çalışıp onun hakkını teslim almaktır. Burada soğan 4,5 lira, 30 kilometre ilerde 24 liraysa burada bir adaletsizlik var demektir. Tek kişi kalsam bile bunun mücadelesini vereceğim. Verdiğim mücadele bir hak mücadelesidir. Hak mücadelesini sağlayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu: Siyaset, kendi ülkesine kendi insanına sahip çıkmak demektir