Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kılıçdaroğlu vazgeçti!: CHP grup toplantısında Özgür Özel konuşacak

Kılıçdaroğlu vazgeçti!: CHP grup toplantısında Özgür Özel konuşacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı Özgür Özel arasındaki yetki krizi TBMM'de gerilime yol açtı. Meclis'teki konuşma kararından vazgeçen Kılıçdaroğlu, partilileri saat 14.00'te Genel Merkez önüne çağırdı; Meclis kürsüsü ise Özgür Özel’e kaldı.

CHP mahkeme kararlarının ve kurultay iradesinin karşı karşıya geldiği tarihi günlerden birini yaşıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasındaki yetki paylaşımı krizi, TBMM çatısı altında büyük bir düğüme dönüştü. Günlerdir merakla beklenen "Grup kürsüsüne kim çıkacak?" sorusu sabah saatlerinde yaşanan hareketli dakikaların ardından yanıt buldu.

Meclis Bahçesinde Gergin Sabah: Ziyaretçi Yasağı Geldi

Günün ilk saatlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde toplanan Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel destekçileri arasında sözlü sataşmalarla başlayan gerginlik kısa sürede arbedeye dönüştü. Yaklaşık iki saat süren bu kritik hareketliliğin ardından TBMM Başkanlığı duruma müdahale etti. Meclis yönetimi, CHP grubuna resmi bir yazı göndererek "güvenlik riski" gerekçesiyle grup toplantı salonuna hiçbir ziyaretçinin alınmayacağını tebliğ etti. Bu esnada Özgür Özel’e destek veren milletvekilleri sabah saat 09.00 itibarıyla salondaki yerlerini alırken, Özel de saat 10.00’da parlamentoya giriş yaptı.

Kılıçdaroğlu Meclis’ten Çekildi, Yeni Rota Genel Merkez

Yaşanan delege ve parlamento grubu kutuplaşmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu hamlesini değiştirdi. Meclis’teki grup salonunda konuşma yapmaktan vazgeçen Kılıçdaroğlu, TBMM’den ayrılarak CHP Genel Merkezi’ne geri döndü. Bu kararla birlikte, geçen hafta olduğu gibi bugün de TBMM’deki resmi CHP Grup Toplantısı’nda Özgür Özel’in hitap etmesi kesinleşti.