Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kılıçdaroğlu’nun avukatından emniyete dilekçe: Genel Merkez binası için resmi girişim

Kılıçdaroğlu’nun avukatından emniyete dilekçe: Genel Merkez binası için resmi girişim

Özgür Özel yönetiminin görevden uzaklaştırılması kararının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı genel merkezin tahliyesi için emniyete iki kez başvurdu.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin, Özgür Özel ve mevcut yönetimi görevden uzaklaştırarak yetkiyi yeniden Kemal Kılıçdaroğlu ile ekibine devretmesinin ardından, genel merkez binasının teslimi konusunda kriz çıktı. Kılıçdaroğlu’nun hukuk başdanışmanı avukat Celal Çelik, binanın tahliye edilmesi ve kendilerine teslim edilmesi talebiyle Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne iki gün üst üste resmi başvuruda bulundu.

Yargı Kararı Sonrası Devir Teslim Düğümü

Mahkemenin yürütmeyi durdurma ve yönetimi Kılıçdaroğlu’na devretme kararının ardından taraflar arasında uzlaşı sağlanamadı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne iki ayrı dilekçe vererek sürecin kolluk kuvvetleri kanalıyla çözülmesini talep etti. Çelik dilekçesinde, mahkeme kararı uyarınca CHP’nin yasal temsil yetkisinin Kılıçdaroğlu ve yönetimine geçtiğini anımsatarak, önceki parti yönetiminin genel merkez binasını boşaltmaktan kaçındığını vurguladı ve emniyetten resmi destek istedi.

"Milletvekilleri Bile Genel Merkeze Alınmıyor"

Yaşanan yönetim krizinin diyalog yoluyla çözülmesi için yapılan hamlelerin karşılıksız kaldığını belirten avukat Celal Çelik, emniyete sunduğu dilekçede parti içinde yaşanan barikat krizine dikkat çekti. Çelik, sorunun çözümü adına tüm yapıcı yaklaşımların sergilendiğini ve milletvekillerinin arabuluculuk girişimlerinde bulunduğunu kaydetti. Ancak gelinen noktada milletvekillerinin dahi genel merkez binasına girişine izin verilmediğini belirten Çelik, binanın hukuki hak sahiplerine teslim edilmesi için emniyet güçlerinin gerekli yasal işlemleri ivedilikle başlatmasını talep etti.