İstanbul
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kırmızı Bültenle Aranan 5 Suçlu Daha Türkiye'ye Getirildi!

Kırmızı Bültenle Aranan 5 Suçlu Daha Türkiye'ye Getirildi!

Kırmızı bültenle aranan 5 suçlu Gürcistan’da yakalandı, Türkiye’ye getirildi. Bakan Yerlikaya: “369 suçluyu bu kabine döneminde iade aldık.”

MUHABİR: Eray Aksoy

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı dikkat çekici paylaşımda, kırmızı ve ulusal bültenle aranan 5 suçlunun daha Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu. 

Yerlikaya, “Bu kabine dönemimizde 369 suçlunun ülkemize iadesini sağladık. Bizden kaçamayacaklar!” ifadelerini kullanarak devletin kararlılığını bir kez daha vurguladı.

Operasyonlar Tam Koordinasyonla Yürütüldü

Operasyonların, Adalet Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldüğünü belirten Bakan Yerlikaya, uluslararası ve ulusal düzeyde aranan şahısların Gürcistan'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.
Bu kapsamda; Artvin ve Ardahan İl Emniyet Müdürlükleri'nin de aktif katkısıyla büyük bir başarıya daha imza atıldı.

Türkiye’ye İade Edilen Suçlular ve Suçları

Kırmızı Bültenle Arananlar:

A.A.Y:

Çocuğun nitelikli cinsel istismarı

Cebir, tehdit veya hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma

A.D:

Adam öldürme

Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs

Hükümlü veya tutuklunun kaçması

Hakaret, yaralama

Ruhsatsız silah ve mühimmat bulundurma

Silahla tehdit

O.Ç:

Görevi yaptırmamak için direnme

Ulusal Seviyede Arananlar:

G.Y:

FETÖ terör örgütüne üye olma

İ.K:

Yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama veya nükleer/biyolojik/kimyasal silah kullanarak adam öldürme

 

"Teröristleri ve Suç Örgütlerini Nerede Olursa Olsun Yakalayacağız"

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu net mesajı verdi:

"Türk polisinden kaçamayacaklar. Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun; terör örgütü üyelerini, organize suç örgütü mensuplarını ve zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz."

 

Yerlikaya ayrıca, Adalet Bakanlığı ile birlikte operasyonda görev alan tüm güvenlik personeline teşekkür ederek, Interpol-Europol Daire Başkanlığı'nı ve ilgili il emniyet müdürlüklerini tebrik etti.