İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kırmızı bültenle aranan "Don Vito" Ağına darbe!

Kırmızı bültenle aranan "Don Vito" Ağına darbe!

"Don Vito" lakaplı suç örgütü elebaşı Abdullah Alp Üstün ve mali sorumlusu Hasan Lala, BAE'de yakalanarak Türkiye'ye iade edildi.

MUHABİR: Eray Aksoy

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü uluslararası koordinasyonlu bir operasyon sonucu, Türkiye'nin en çok aranan suç örgütü liderlerinden biri olan "Don Vito" lakaplı Abdullah Alp Üstün ile örgütün mali ve finansal yapılanmasından sorumlu ismi Hasan Lala, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yakalanarak Türkiye'ye iade edildi.

İnterpol tarafından "Kırmızı Bülten" ile aranan Abdullah Alp Üstün, "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama", "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma" ve "Suç Örgütü Kurma" suçlarından uzun süredir uluslararası düzeyde takip ediliyordu. Kamuoyunda "CHROOKE" adlı organize suç yapılanmasının lideri olarak bilinen Üstün’ün, başta Avrupa ve Türkiye olmak üzere geniş çapta uyuşturucu trafiğini yönettiği tespit edilmişti.

Aynı operasyon kapsamında, "Kırmızı Difüzyon Mesajı" (Acil Yakalama Talebi) ile aranan Hasan Lala da yakalandı. Lala’nın, Üstün liderliğindeki suç organizasyonu içinde mali işlerden sorumlu yönetici olarak faaliyet yürüttüğü belirlendi. "Uyuşturucu Madde İthal Etme", "Suç Örgütüne Üye Olma" ve "Malvarlığı Değerlerini Aklama" suçlarından aranıyordu.