Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı, görüş ötesi menzilden bir hava hedefini TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen millî hava-hava füzesi GÖKDOĞAN ile başarıyla imha etti. KIZILELMA’nın gerçekleştirdiği bu atış, bir İHA'nın hava-hava muharebe kabiliyetini kanıtlayan dünyadaki ilk test olarak kaydedildi.
Bu tarihî başarı dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Uluslararası medya kuruluşları, Türkiye'nin İHA teknolojisinde yeni bir dönem başlattığını vurgularken, KIZILELMA’nın atışını “havacılıkta yeni çağın başlangıcı” olarak yorumladı.

Dünya Basınından KIZILELMA Yorumları
İsrail – Maariv:
“Türkiye askeri havacılıkta küresel bir hamle gerçekleştirdi. Türk Hava Kuvvetleri tarih yazdı, dünya şaşkınlıkla izliyor.”

Avustralya – Telegrafi:
‘’Bu testle KIZILELMA, hava-hava taarruz yeteneğini resmen ispatladı.”
Belçika – Armyrecognition:
“Bu angajman, insansız muharebe yeteneğinde büyük bir sıçrama anlamına geliyor. Altıncı nesil hava doktrini artık operasyonel bir gerçeklik.”
Hindistan – Defence Mirror:
“KIZILELMA, 6. nesil savaş teknolojilerinin sergilenmesine imkân verdi.”
Times of India:
“Yüksek hızlı jet hedefinin vurulması küresel bir ilk.”
Azerbaycan – AZERTAC:
“İHA’larla hava muharebesinde yeni bir sayfa açıldı.”
İsrail – Hayom:
“Erdoğan’ın ‘tarihî’ denemesi: Havacılıkta yeni bir çağ.”

Sputnik Armenia:
“Dünyada hiçbir insansız platform daha önce havadaki hedeflere ateş edemiyordu. Türkiye havacılıkta yeni bir dönemin kapısını açtı.”
Belçika – Avrupa Savunma Sanayi:
“Simüle atış testindeki tam isabet, önemli bir dönüm noktası.”
Yunanistan – Ptisi:
“KIZILELMA’nın hava-hava platformu olarak faaliyet göstermesi, savaş doktrinine yeni bir boyut kazandırıyor.”
Arap Dünyası – Alquds:
“Türkiye’nin insansız hava aracının bir F-16’yı düşürmesi ihtimali, Batılı üreticileri, Rusya’yı ve Çin’i endişelendiriyor.”
Rusya – TASS:
“KIZILELMA, görüş ötesi havadan havaya füze kullanarak süpersonik jet hedefini imha eden ilk insansız savaş uçağı olarak dünya tarihine geçti.”