Yeni Birlik Gazetesi Gündem KKTC'de gemi faciasında kayıp bir kişinin naaşına ulaşıldı

KKTC'de gemi faciasında kayıp bir kişinin naaşına ulaşıldı

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarındaki gemi faciasında kayıp 20 kişiden birinin naaşının bulunduğunu açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarında yaşanan gemi faciasında kayıp 20 kişiden birinin naaşına ulaşıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, naaşın yaklaşık 50 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu belirtildi ve kimlik tespiti için Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne sevk edildiği kaydedildi.

Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor:

Üstel, Türkiye’nin tüm kurumlarıyla yürütülen arama-kurtarma çalışmalarına destek verdiğini vurguladı. "Türkiye Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bu çalışmalara tam destek veriyor. Bugün ikinci arama-kurtarma gemimiz TCG Alemdar bölgeye geldi" dedi.

Yürütülen çalışmaların ardından, kayıp 20 insan arasından birinin naaşına ulaşıldığını duyuran Üstel, sürecin titizlikle sürdüğünü belirtti. "Önceki gün çıkarılan naaşta herhangi bir bozulma yoktur. Uzmanlar hastanede kimlik tespiti için çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Naaşın çıkarılma süreci:

Naaşın denizden çıkartılma sürecinde kullanılan uzaktan kumandalı su altı aracı (ROV), 550 metre derinlikte çalışarak oldukça zor bir görevi yerine getirdi. Üstel, "Bu derinlikte insanlı dalış mümkün değil. Arama çalışmalarını robot cihazların ışıklarıyla yürütüyoruz" dedi.

Ayrıca, Türkiye’den gelen teknik heyetin de olayın soruşturmasına destek vererek çalışmalara başladığı aktarıldı. Soruşturma sürerken, 9 kişinin tutuklandığı ve suçlamaların dikkatlice değerlendirileceği belirtiliyor.

Üstel, tüm bu gelişmelerin yanı sıra hükümetin işleyişine de değindi. "Koalisyon hükümeti görevine devam ediyor. Hükümet krizimiz yok" açıklamasında bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen gemi...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasında kayıp 20 kişiden birinin naaşına ulaşıldığını açıkladı. Üstel, yaklaşık 50 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu değerlendirilen naaşın, kimlik tespiti için hastaneye kaldırıldığını belirtti.