İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kobani soruşturmasında, terör örgütünün sözde yöneticileriyle ''fikir ve eylem birliği'' iddiası

Kobani soruşturmasında, terör örgütünün sözde yöneticileriyle ''fikir ve eylem birliği'' iddiası

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 17’si tutuklanmış, 3'ü yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Savcılığın , HDP’li eski vekiller ve yöneticilerin de aralarında olduğu 20 kişi hakkında  terör örgütü PKK’nın sözde yöneticileriyle fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri iddiasıyla tutuklama talebinde bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma dosyasında  mevcut araştırma ve tespit tutanakları, olay görüntüleri, müşteki ve tanık ifadeleri de yer aldı. DHA muhabirinin edindiği bilgilere göre savcılık şüpheliler hakkında, “Terör amaçlı fiillerin işlenmesi için terör örgütü PKK’nın sözde yöneticileri ile 6-8 Ekim olaylarının başlamasından önce ve işlenmesi sırasında fikir ve eylem birliği içerisinde bulundukları, aynı kast ve iradeyi taşıdıkları, sözde örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda suça konu fiillerin işleneceğini bilerek ve isteyerek açıklamalar yaptıkları, yapılan bu açıklamalar sonucunda suça konu eylemlerin gerçekleştiği” tespitleriyle tutuklama talep etti.  Savcılık şüphelilerin atılı suçları işlediklerine dair haklarında kuvvetli suç şüphesinin mevcut olduğuna yer verdi.

SUÇLAMA: ÖRGÜTÜN KORKUTUCU GÜCÜNDEN YARARLANARAK YAĞMA, CEBİRE AZMETTİRME 

Şüpheliler hakkında “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmeye teşebbüs, var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak, yol kesmek suretiyle suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla gece vakti silahla birden fazla kişi ile yağma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma eylemlerine azmettirme” suçlamalarıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.