Yeni Birlik Gazetesi Gündem Kocasinan'da çiftçilerin emeğine sahip çıkılıyor: Yeni tesis tarımsal üretimi destekliyor

Kocasinan'da çiftçilerin emeğine sahip çıkılıyor: Yeni tesis tarımsal üretimi destekliyor

Kocasinan Belediyesi, çiftçilerin üretim ve ekonomik süreçlerine katkı sağlamak için yeni tesisini devreye alarak tarımsal üretimi güçlendiriyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarımsal üretimin güçlendirilmesi ve çiftçilerin emeğinin korunmasına yönelik önemli bir adım attı. Hububat Eleme ve Paketleme Tesisi, üreticilerin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Hasanarpa Mahallesi’nde hizmete açıldı. Hasat dönemi sonrası çiftçilerle bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, bu tesisin çiftçilerin hayatında yarattığı olumlu etkilere dikkat çekti.

Yenilikçi tesis, çiftçilerin yanında

Başkan Çolakbayrakdar, tesisin işlevine dair bilgiler vererek, "Bu tesis sayesinde çiftçilerimiz hasat ettikleri ürünleri eleyerek, kaliteli olanları ayırabiliyor ve tohumluk hâline getirerek yeniden toprağa kazandırabiliyorlar" ifadelerini kullandı. Elde ettikleri ürünleri en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için her zaman çiftçilerinin yanında olduklarını vurgulayan Çolakbayrakdar, emek veren insanların desteklenmesi adına yapılan tesislerin önemine dikkat çekti.

Çiftçilerden teşekkür sözleri

Hububat Eleme ve Paketleme Tesisi’nin sağladığı kolaylıklar, çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. Vatan Mahallesi çiftçisi Halil Mutlu, "Tarladan kaldırdığımız ürünün bir kısmını yeniden tohumluk olarak kullanıyoruz. Böyle bir tesisin varlığı bizim için büyük bir fırsat" diyerek, tesisin zaman ve maliyet tasarrufu sağladığını belirtti. Diğer bir çiftçi Mustafa Karaca ise, "Bu tesis sayesinde ürünlerimizi daha kaliteli hâle getirebiliyor, kayıplarımızı azaltıyoruz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediyesi, kırsal kalkınmaya verdiği önemi ve çiftçilerin sürdürülebilir üretim için gerekli desteği sürekli artıracağının altını çizerken, bu tesisin sadece bir başlangıç olduğunun da altını çizdi. Gelecek dönemde daha fazla projeyle çiftçilerin yanlarında olmaya devam edeceği belirtiliyor.

ÇİFTÇİLER HASAT DÖNEMİNDE YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

ÇİFTÇİLER HASAT DÖNEMİNDE YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR