Yeni Birlik Gazetesi Gündem Konya'da Çöken Bina Enkazında Çalışmalar Devam Ediyor! İddialarla İlgili Soruşturma Devam Ediyor

Konya'da Çöken Bina Enkazında Çalışmalar Devam Ediyor! İddialarla İlgili Soruşturma Devam Ediyor

Konya'da 3 katlı bina çöktü: 5 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından 3 kişi sağ olarak çıkarıldı. AFAD, UMKE ve arama-kurtarma ekipleri enkazda kalan 2 kişiyi kurtarmak için yoğun çaba sarf ediyor. İddialara göre, binanın alt katındaki dükkanlarda kolon kesildiği öne sürüldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili 4 savcının görevlendirildiğini belirterek, iddiaların titizlikle araştırılacağını ifade etti.

MUHABİR: Büşra Bozok Aytek

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde, Selçuk Mahallesi Beyşehir Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bir bina çöktü. 

Kurtarma çalışmaları devam ediyor

Olayın ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sonucu, enkazdan yaklaşık 5 saat süren yoğun çalışmaların ardından 3 kişi sağ olarak çıkarıldı. Ekipler, enkazda kalan iki kişinin daha sağ olarak kurtarılmasını umut ederek çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin katıldığı kurtarma operasyonunda, teknik ekipmanların yanı sıra arama-kurtarma köpekleri de kullanılıyor. Olay yerinde 12 saatten fazla süredir arama faaliyetlerine devam eden ekipler, en kısa zamanda diğer kayıp kişilere ulaşmayı hedefliyor.

3 kişi enkazdan sağ çıkartıldı

Yaralı olarak enkazdan çıkarılan 3 kişi, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu hakkında ilk bilgilere göre, kurtarılan kişilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmalarına ilişkin gelişmeleri aktardı ve "Arama kurtarmadaki arkadaşlarımız, AFAD’ın bana verdiği bilgilere göre durumlarının iyi olduğunu ifade ediyorlar. Ancak, bu aşamada kesin bir açıklama yapmamız mümkün değil" dedi.

İddialarla İlgili Soruşturma Başlatıldı 

Bina çöküşünün ardından, alt kattaki dükkanlardan kolon kesildiği iddiaları gündeme geldi. Bakan Yerlikaya, bu iddiaların detaylı bir şekilde inceleneceğini ve her türlü kusur ya da ihmalin ortaya çıkarılacağı bilgisini verdi. "Başsavcılık, olaya ilişkin 4 savcı görevlendirdi ve bu iddiaların her biri titizlikle araştırılacak" şeklinde konuşan Yerlikaya, sürecin adaletle sonuçlanması için gereken tüm önlemlerin alındığını belirtti.