Antalya’nın Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna açıklamada bulunan Caran, görevine bundan sonra bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceğini bildirdi.
Kararını hür iradesi ve vicdani değerlendirmesi sonucunda aldığını belirten Caran, göreve başladığı ilk günden itibaren en büyük önceliğinin ilçenin huzurunu temin etmek olduğunu ifade etti.
Hizmet anlayışında makam hırsının yer almadığını vurgulayan Caran, açıklamasında "Bugüne kadar olduğu gibi bugün de hesabım şahsım için değil, Korkuteli'mizin yarınları içindir" ifadelerine yer verdi.
Yüzde 47 oyla seçilen Caran bağımsız devam edecek
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde sandıktan zaferle çıkan Saniye Caran, yüzde 47,15 oy oranı ve aldığı 18 bin 261 oyla Korkuteli Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu. İlçe belediye başkanlığı mazbatasını alarak göreve başlayan Caran'ın istifasıyla birlikte, Antalya genelindeki ilçe belediyeleri dengesinde bağımsız yönetim dönemi başlamış oldu.
Siyasi kariyerinde yeni bir yol ayrımına geldiğini kaydeden Caran, yol arkadaşlarıyla verilen emekleri ve dostlukları hiçbir zaman yok saymayacağını dile getirdi. İlçeye ve hemşehrilerine olan sorumluluğu her şeyin üstünde tuttuğunu belirten belediye başkanı, Korkuteli halkının emanetine sahip çıkarak hizmetlerini tarafsız ve bağımsız bir zeminde sürdüreceğini vurguladı.