İstanbul Ümraniye’de futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili soruşturmada tutuklanan Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun ifadesi kamuoyuna yansıdı. Kadayıfçıoğlu, aylık gelirinin 600 bin TL olduğunu belirtti. Saldırının bilinçli olarak gerçekleşmediğini öne süren şüpheli, “Ben kesinlikle bilinçli şekilde ateş etmedim. Silah patlayınca şoka girdim” dedi.
Arbede Sırasında Silahın Ateş Aldığını İddia Etti
Kadayıfçıoğlu, olay günü araç içindeki kişileri ilk olarak yanında bulunan Aleyna Kalaycıoğlu’nun fark ettiğini ve söz konusu kişilerin Aleyna'nın eski sevgilisiyle bağlantılı olabileceğini söylediğini aktardı. Araçtan inerek park halindeki araca yaklaştığını, camı tıklattığını ifade eden şüpheli, içerideki kişinin kapıyı açarak kendisini ittiğini öne sürdü. Arbede sırasında, karşı tarafın torpido gözünden metal bir cisim aldığını ve bunun silah veya bıçak olabileceğini düşündüğünü belirtti.
Şüpheli, sol elinde taşıma ruhsatlı Glock marka tabanca bulunduğunu, kendisine hamle yapılınca refleksle elini kaldırdığını ve boğuşma sırasında silahın aniden ateş aldığını ifade etti.
Tanıdık ve Husumet İddiaları
Kadayıfçıoğlu, hayatını kaybeden Kubilay Kaan Kundakçı’yı daha önce tanımadığını ve aralarında herhangi bir husumet bulunmadığını söyledi. Vahap Canbay ismini ise yalnızca sosyal medyadan duyduğunu dile getirdi.
Olay Öncesi ve Sonrası
Şüpheli, Aleyna Kalaycıoğlu ile yaklaşık 2-3 ay önce tanıştığını, olaydan bir gece önce birlikte olduklarını, sabah saatlerinde aracını Kalaycıoğlu’na verdiğini belirtti. Akşam saatlerinde eşyalarını almak için stüdyoya gittiklerini, olay sonrası ise Vito marka araçla bölgeden ayrıldığını anlattı. Kadayıfçıoğlu, şok nedeniyle babasına ulaşamadığını, ardından akrabasının yanına gittiğini aktardı.
Silah ve Avukat Açıklamaları
Kadayıfçıoğlu, olayda kullanılan Glock marka silahın kendisine ait ve taşıma ruhsatlı olduğunu kabul etti. Ancak başka bir adreste ele geçirilen ikinci silah ve mermilerin kendisine ait olmadığını öne sürdü. Avukatı, müvekkilinin tarafları sakinleştirmek amacıyla hareket ettiğini, boğuşma sırasında silahın ateş aldığını ve olayda kasıt bulunmadığını belirtti.