Kurban Pazarlarında Hareketlilik Başladı
Kurban Bayramı yaklaşırken Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara'da da kurban pazarlarında yoğunluk yaşanmaya başladı. Kars, Erzurum, Ardahan, Çorum, Tokat ve Amasya gibi hayvancılıkla öne çıkan illerden gelen besiciler, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını satışa sundu.
Sincan Çimşit Hayvan Pazarı’nda Pazarlıklar Kızıştı
Başkent Ankara’da kurulan 26 kurban pazarından biri olan Sincan Çimşit Hayvan Pazarı, alıcı ve satıcıların buluşma noktası oldu. Bütçesine uygun kurbanlık arayan vatandaşlar, burada hem hayvanları yerinde görme fırsatı buluyor hem de satıcılarla sıkı pazarlıklara giriyor.
Denetimler 7/24 Sürüyor
Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, pazar alanında denetimlerini kesintisiz sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü Yazı İşleri Müdürü Emre Uslu, Yenikent ve Çimşit’te iki büyük pazar kurulduğunu belirterek, “4 uzman kasabın görev yaptığı modern kesim alanları faaliyete geçti. Temizlik, fen işleri ve diğer müdürlüklerimizle koordineli olarak 7/24 denetim yapıyoruz.” dedi.
Uslu, özellikle hayvanların kulak küpeleri, sağlık belgeleri, çadırların hijyen durumu ve düzeni gibi konulara dikkat edildiğini vurguladı.
“Küpesiz Hayvan Almayın” Uyarısı
Veteriner hekim Suna Kanbur, vatandaşların hayvanların sağlık pasaportlarına mutlaka bakması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Kesim süreci veteriner kontrolünde yapılıyor. Küpesiz hayvanda bir hastalık çıkarsa süreç zorlaşabilir. Bu yüzden vatandaşlarımız küpesiz hayvan almasın.”
Besiciler Yoğun İlgi Bekliyor
Tokatlı besiciler Ramazan İbrahim Nur ve Muhammet Emin Nur, pazara 27 büyükbaş getirdiklerini ve 6 tanesini sattıklarını söyledi. Ramazan İbrahim Nur, “Her bütçeye uygun kurbanlık var. Alıcılar son günü beklemesin.” diye uyardı.
Miran Bozkurt (Kars), Hayati Orhangazi ve diğer besiciler de ilerleyen günlerde satışların artacağı beklentisinde. Bozkurt, “İnşallah mallarımız satılır, son güne kadar buradayız.” dedi.
Gece de Hareket Sürüyor
Hayvan pazarlarında mesai gün batımıyla bitmiyor. Gece saatlerinde de gelen alıcılarla pazarlıklar devam ediyor. Gün boyunca pazarda olan besiciler ise yoğunluğun ardından semaverde çay demleyerek günün yorgunluğunu atıyor.