Kütahya'da Art Arda Depremler
Kütahya, gece saatlerinde yaşanan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından bir kez daha sallandı. AFAD, sabah saatlerinde Simav ilçesinde 3.5 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldiğini duyurdu.
Artçı sarsıntılar devam ediyor
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 07.42’de merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 3.5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini açıkladı. Depremin yerin 9.18 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtilirken, Kandilli Rasathanesi ise sarsıntının derinliğini 5 kilometre olarak ölçtü.
Gece yaşanan deprem büyük korkuya neden olmuştu
Kütahya’da gece saat 02.34’te meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, şehir genelinde panik yarattı. Vatandaşlar geceyi sokakta geçirirken, sarsıntı çevre illerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmazken, yetkililer artçı depremlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Uzmanlardan uyarı: Artçılar sürebilir
Deprem uzmanları, bölgede yaşanan sarsıntıların artçı niteliğinde olduğunu ve benzer büyüklükteki depremlerin birkaç gün daha sürebileceğini belirtiyor. Yetkililer, özellikle hasar görmüş yapılardan uzak durulması gerektiğini vurguluyor.