Yeni Birlik Gündem Kuyumcu Zahir Cız cinayetinde şok detaylar: Yunana kaçış vaadiyle tetik çekmiş

Kuyumcu Zahir Cız cinayetinde şok detaylar: Yunana kaçış vaadiyle tetik çekmiş

Adana’da kuyumcu Zahir Cız’ın yaşamını yitirdiği silahlı saldırının arkasından 'Bayğaralar' organize suç örgütü çıktı; cinayeti Yunanistan’a kaçırılma vaadiyle işleyen tetikçi dahil 10 şüpheli tutuklandı.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi'nde 4 Ekim günü saat 14.00 sıralarında meydana gelen kanlı pusu, organize suç örgütlerinin bağlantılarını bir kez daha gözler önüne serdi. İş yerinin önünde oturan 66 yaşındaki kuyumcu Zahir Cız, uğradığı silahlı saldırıda başından vurularak hayatını kaybetti. O sırada yanında bulunan 39 yaşındaki Hüseyin Altunbulduk ise karnına isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından Cız’ın cenazesi Sarıçam’daki Buruk Mezarlığı’nda toprağa verilirken, emniyet güçleri olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Güvenlik Kameraları Adım Adım İncelendi

Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, olay yerindeki ve çevredeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile Plaka Takip Sistemi (PTS) kayıtlarını mercek altına aldı. Yapılan titiz incelemelerde, tetiği çeken kişinin 'Kasten yaralama', 'Hırsızlık' ve 'Mala zarar verme' suçlarından kaydı bulunan ve yakın zamanda denetimli serbestlikle tahliye edilen 22 yaşındaki Osman Altun olduğu belirlendi. Şüphelinin saldırı öncesinde bölgede keşif yaptığı, kuyumcu Cız’ı takip ederek uygun anı kolladığı ve ardından eylemi gerçekleştirdiği saptandı.

Husumet Tehditle Başladı Zırhlı Araç da Koruyamadı

Soruşturmayı derinleştiren dedektifler, öldürülen kuyumcu Zahir Cız’ın kentte 'Şirinler' olarak bilinen gruba yakınlığıyla tanındığını ve yaklaşık 2 yıl önce 'Bayğaralar' suç örgütü yöneticilerinden F.Ç. ile telefonda tartışarak tehdit edildiğini ortaya çıkardı. Yaşadığı tehditlerin ardından tedbir alan Cız’ın, eylemin gerçekleştiği apartmanın önüne zırhlı bir araç park ettiği ve uzun süredir binadan ayrılmadığı tespit edildi.

Cinayet Karşılığında Yurt Dışı Kaçış Vaadi

Emniyet birimleri, hakkında 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari Osman Altun’un eylemi tek başına yapmadığını belirledi. İddiaya göre Bayğaralar suç örgütü, kesinleşmiş cezası nedeniyle aranan Altun’a kuyumcu Zahir Cız’ı öldürmesi şartıyla kendisini yurt dışına kaçırma sözü verdi.

Saldırının ardından izini kaybettirmek isteyen tetikçi; üstünü değiştirip motosiklet, taksi ve otobüs kullanarak farklı adreslerde saklandı. Son olarak Aydın'ın Söke ilçesine, oradan da Kuşadası’ndaki bir otele geçti. Altun’un planına göre, Ege Denizi açıklarında bekleyen bir tekneye jet ski aracılığıyla ulaştırılacağı ve Yunanistan’a kaçırılacağı deşifre edildi.

Ege'de Noktalanan Operasyon: 10 Tutuklama

İstihbarat ve saha çalışmalarının ardından harekete geçen Adana polisi, Kuşadası'nda tespit edilen otele baskın düzenledi. Polisi görünce kaçmaya çalışan Altun, kısa süreli takibin ardından yakalandı. Soruşturma kapsamında cinayete iştirak eden, şüphelinin kaçmasına ve saklanmasına yardım ettiği belirlenen Recep Çağan, Mustafa Eser, Ali Can Yıldırım, Yahya Aktan, Abdurrahim Öner, Serhat Yıldız, Ayhan Akdağ, Memduh Akyol ve Gürhan Özkan da gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadesinde eylemi gerçekleştirmesi karşılığında kendisine yurt dışına kaçırılma sözü verildiğini itiraf eden Altun ile eyleme yardım ve yataklık eden diğer 9 şüpheli, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.