Bolu Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve cezaevinde tutuklu bulunan Tanju Özcan’ın yargılandığı kritik davada karar açıklandı. Belediye çalışanı Öznur Ç.’nin iddiaları üzerine açılan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran davada mahkeme heyeti, Özcan hakkındaki tüm suçlamalardan beraat kararı verdi.
Mahkemeden Somut Delil Yetersizliği Vurgusu
Bolu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına Tanju Özcan, tutuklu bulunduğu Ankara Sincan Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada dosyadaki delilleri ve tarafların beyanlarını değerlendiren mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçları işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve somut maddi delil bulunmadığına hükmetti. Bu gerekçeyle Özcan, "nitelikli cinsel saldırı" ve "zincirleme şekilde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarının tamamından aklandı.
Dava Sürecinde Ne Yaşanmıştı?
Şubat ayında "icbar suretiyle irtikap" soruşturması kapsamında tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Tanju Özcan hakkında, belediye personeli Öznur Ç.’nin şikayeti üzerine ikinci bir hukuki süreç başlatılmıştı. Bu iddialar doğrultusunda açılan davada bir süre tutuklu yargılanan Özcan, geçtiğimiz haziran ayında yapılan duruşmada bu dosya kapsamında tahliye edilmiş ve yargılama tutuksuz olarak devam etmişti. Bugün yapılan karar duruşmasıyla birlikte söz konusu dava beraatle sonuçlanmış oldu.
Tutukluluk Hali Başka Soruşturmadan Devam Ediyor
Cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun kılma iddialarından beraat eden Tanju Özcan, bu davadan aklanmış olsa da cezaevinden çıkamayacak. Özcan'ın, şubat ayında başlatılan "icbar suretiyle irtikap" soruşturması kapsamında verilen tutukluluk kararı halen geçerliliğini koruyor. Özcan, Ankara Sincan Cezaevi'nde kalmaya devam edecek.