Yeni Birlik Gazetesi Gündem Mahmut Tanal genel merkez merdivenlerinde hüngür hüngür ağladı

Mahmut Tanal genel merkez merdivenlerinde hüngür hüngür ağladı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, genel merkeze yönelik polis müdahalesinin ardından gözyaşlarını tutamayarak Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki gösterdi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin "mutlak butlan" kararı vermesiyle başlayan Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki liderlik ve yönetim krizi, genel merkez binasında fiziki çatışmaya dönüştü. 

Sabah saatlerinden itibaren bina çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin, içeriye girmek için kapıları kırarak biber gazıyla müdahale etmesiyle ortalık bir anda karıştı. 

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Polisin biber gazlı sert müdahalesiyle barikatların dağıtıldığı esnada, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal yaşananlara daha fazla dayanamayarak gözyaşlarına boğuldu. 

Genel merkezin giriş merdivenlerine oturarak hüngür hüngür ağlayan Tanal, etrafındaki kalabalığa ve basın mensuplarına feryat etti. Yaşanan manzaraya isyan eden Tanal, "Demokrasinin içine ettiler. Hani hukuk devleti? 86 milyona yazık günah" sözleriyle genel merkez koridorlarında yükselen dumanlara ve arbedeye tepki gösterdi.

Kemal Bey bu yetti mi sana için rahatladı mı

Mahmut Tanal, döktüğü gözyaşları arasında hedef tahtasına mahkeme kararıyla yeniden göreve iade edilmeyi kabul eden eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oturttu. Kılıçdaroğlu'nun süreci bu noktaya getiren hamlelerini sert bir dille eleştiren Tanal, "Kemal Bey genel başkanımızdı. Hani halkın umuduydu? Kemal Bey bu yetti mi sana, için rahatladı mı?" ifadelerini kullanarak partinin sürüklendiği kaostan Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tuttu.