İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Malatya'da depremzedelere her akşam bin kişilik iftar veriliyor

Malatya'da depremzedelere her akşam bin kişilik iftar veriliyor

İSTANBUL, (DHA) - Kâğıthane Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı illerden olan Malatya'da her akşam bin kişilik iftar veriyor.

'Ramazan paylaşmaktır' sloganıyla etkinliklerine başlayan Kâğıthane Belediyesi, Ramazan faaliyetlerini deprem bölgesinde de sürdürüyor. Malatya'nın Battalgazi ilçesinde her akşam bin kişiye yemek dağıtılmak üzere iftar çadırı kuruldu. 

İlçenin yeniden imarı için de çalışmalar yürüten belediye, bölgede çöplerin toplanması, altyapı kanalizasyonların temizlenmesi, enkaz taşıma ve yükleme, enkaz bölgelerinin hijyeni ve su ihtiyaçlarının karşılanması, kurulan konteynır ve çadır kentlerin alt yapısının oluşturulması gibi hizmetleri üstlendi. Ekipler konteyner kentlerin elektrik, su tesisat ve mobilya montaj, tamirat işlemlerini de gerçekleştiriyor. Görevli 30 personel ile birlikte Kâğıthane Belediyesi'ne ait 2 çöp sıkıştırma aracı, 2 ekskavatör, 4 bekoloder, 1 vidanjör, 1 kamyon, 2 arazöz sahada aralıksız görev yapıyor.