Büyükçekmece Açıklarında 7 Kilometre Derinlikte Gerçekleşti
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, 25 Nisan 2025 tarihinde saat 20.33’te Marmara Denizi açıklarında, İstanbul’un Büyükçekmece ilçesine yaklaşık 17.8 kilometre uzaklıkta 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, yerin 7.01 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Deprem İstanbul’un Batı Yakasında Hissedildi
Deprem, İstanbul’un batı ilçeleri başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan sarsıntının ardından, ilk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.
Saat 20.21’de yaşanan 3.5 büyüklüğündeki depremden sadece 12 dakika sonra meydana gelen bu ikinci sarsıntı, vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı.
AFAD: Artçılar Azalarak Sona Erecek
AFAD’ın yayımladığı güncel değerlendirme raporuna göre, 23 Nisan’daki ana şokun ardından 4 ve üzeri büyüklüğe sahip toplam 8 artçı sarsıntı kaydedildi. Kurum, artçıların önümüzdeki haftalarda azalarak sona ereceği öngörüsünde bulundu.

Deprem Verileri:
Büyüklük: 4.3 (Mw)
Merkez Üssü: Marmara Denizi (Büyükçekmece açıkları)
Derinlik: 7.01 km
Koordinatlar: 40.85583 N, 28.43111 E
Tarih ve Saat: 25 Nisan 2025, 20:33 TSİ